Englezii s-au luat la trântă cu toate forțele din emisfera sudică și după victoriile cu Australia și Noua Zeelandă au fost răpuți în finală.
Africa de Sud s-a impus cu 32-12 și este noua campioană mondială la rugby. Azi a câștigat pentru a treia oară trofeul Webb Ellis. În acest moment, Africa de Sud a ajuns Noua Zeelandă la numărul de titluri mondiale. De 20 de ani nu a mai fost o diferență de cel puțin 20 de puncte într-o finală.
Cupa Mondială
Țara Galilor - Africa de Sud, a doua semifinală de la Cupa Mondială!
20/10/2019 LA 12:59

Finala a fost controlată de africani

Englezii au consumat toată energia și inspirația în semifinala de vis cu Noua Zeelandă. După victoria din fața marii favorite la câștigarea Cupei Mondiale, englezii au crezut că va fi mai ușor în finala cu Africa de Sud. Nu a fost așa! Africanii au controlat ritmul jocului și au condus cu 12-6 la pauză. Pollard a orchestrat ofensiva africană și a fost cel mai bun marcator al naționalei Springbooks.
Repriza secundă a fost mai spectaculoasă. Englezii au reușit să revină și s-au apropiat la un eseu distanță de rivala de emisfera sudică.
https://i.eurosport.com/2019/11/02/2708393.jpg
Africa de Sud s-a dezlănțuit pe final și a reușit ce nu a putut în primele două finale de Cupa Mondială câștigate, s- dea un eseu. Mapimpi a spart gheața, iar Cheslin Kolbe a dat tonul petrecerii în Johhanesburg, Cape Town, Pretoria sau Durban. Este primul trofeu pentru Africa de Sud după decesul lui Nelson Mandela, legendarul președinte african îndrăgostit de rugby.

Vedetele mondialului:

Cel mai bun marcator: Handre Pollard (Africa de Sud) – 69 de puncte.
Cel mai bun marcator de eseuri: Josh Adams (Țara Galilor) – 7 eseuri.
Cele mai multe lovituri de pedeapsă: Handre Pollard (Africa de Sud) – 16 transformate.
https://i.eurosport.com/2019/11/02/2708414.jpg
Următoarea ediție a Cupei Mondiale la rugby se va juca în 2023 în Franța.
Cupa Mondială
Decizie istorică: Două meciuri de la Cupa Mondială de Rugby au fost anulate din cauza taifunului
10/10/2019 LA 09:46
Cupa Mondială
Scenariul dezastruos pentru Franța! Taifunul Mitag amenință meciul cu SUA... și calificarea
07/10/2019 LA 15:08