Anglia a luat o opțiune importantă pentru câștigarea acestei partide încă din prima repiză, când aripa Jonny May a reușit două eseuri într-un interval de trei minute. Selecționata lui Eddie Jones s-a desprins la 14-3, iar de aici a ținut-o pe Australia mereu sub presiune

După 17-9 la pauză, Wallabies au redus din diferență imediat după pauză, dar nu a fost timp să se savureze această reușită, pentru că Anglia a avut o replică imediată prin Kyle Sinckler, care a găsit o breșă în defensiva adversă și a refăcut diferența de 11 puncte.

Rugby
Video | Cea mai stupidă eliminare din istorie! S-a întâmplat în Franța, la un meci de rugby
09/01/2021 LA 12:39

A urmat apoi o presiune de câteva minute bune a Australiei, dar englezii s-au apărat extraordinar în cinci metri și au blocat toate tentativele rivalilor de a reduice din diferență. După mai multe încercări nereușite ale Australiei de a ajunge în terenul de țintă a venit și greșeala, iar de acolo englezii nu au mai avut emoții. Owen Farrell a fost un jucător de nota "10" la loviturile de pedeapsă, iar Anthony Watson a închis tabela în minutul 77 cu al patrulea eseu al Angliei, scor 40-16.

Anglia a înregistrat, astfel, a șaptea victorie consecutivă în fața Australiei, toate sub conducerea selecționerului Eddie Jones.

Anglia, care e pentru prima oară în ultimii 12 ani în "careul de ași" la Cupa Mondială, va întâlni în penultimul act învingătoarea meciului Noua Zeelandă - Irlanda. Partida e programată la Yokohama, sâmbăta viitoare.

Rugby
VIDEO Moment emoționant în memoria lui Maradona. "All Blacks", omagiu impresionant înainte de "Haka"
28/11/2020 LA 11:56
Rugby
Argentina, rezultat istoric la Sydney! A învins în premieră Noua Zeelandă cu o victorie șoc, 25-15
14/11/2020 LA 10:57