Rugby

Anglia visează la titlul mondial: a învins categoric Australia, în sferturi

Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

England's centre Manu Tuilagi is tackled by Australia's fly-half Christian Lealiifano and Australia's centre Samu Kerevi during the Japan 2019 Rugby World Cup quarter-final match between England and Australia at the Oita Stadium in Oita on October 19, 201

Credit imagine: Getty Images

DeCristian Mihala
19/10/2019 la 10:53

Anglia visează cu ochii deschiși la titlul mondial în Japonia, după ce s-a calificat în semifinalele competiției. În primul sfert de finală, desfășurat la Oita, englezii au pus la punct Australia cu 40-16, în urma unei evoluții solide.

Anglia a luat o opțiune importantă pentru câștigarea acestei partide încă din prima repiză, când aripa Jonny May a reușit două eseuri într-un interval de trei minute. Selecționata lui Eddie Jones s-a desprins la 14-3, iar de aici a ținut-o pe Australia mereu sub presiune

După 17-9 la pauză, Wallabies au redus din diferență imediat după pauză, dar nu a fost timp să se savureze această reușită, pentru că Anglia a avut o replică imediată prin Kyle Sinckler, care a găsit o breșă în defensiva adversă și a refăcut diferența de 11 puncte.

Rugby

#DORdeSPORT. Jonah Lomu, superstarul care a schimbat lumea rugby-ului

12/05/2020 LA 07:21

A urmat apoi o presiune de câteva minute bune a Australiei, dar englezii s-au apărat extraordinar în cinci metri și au blocat toate tentativele rivalilor de a reduice din diferență. După mai multe încercări nereușite ale Australiei de a ajunge în terenul de țintă a venit și greșeala, iar de acolo englezii nu au mai avut emoții. Owen Farrell a fost un jucător de nota "10" la loviturile de pedeapsă, iar Anthony Watson a închis tabela în minutul 77 cu al patrulea eseu al Angliei, scor 40-16.

Anglia a înregistrat, astfel, a șaptea victorie consecutivă în fața Australiei, toate sub conducerea selecționerului Eddie Jones.

Anglia, care e pentru prima oară în ultimii 12 ani în "careul de ași" la Cupa Mondială, va întâlni în penultimul act învingătoarea meciului Noua Zeelandă - Irlanda. Partida e programată la Yokohama, sâmbăta viitoare.

Rugby

Rugby este primul sport din Anglia care este ajutat cu un împrumut guvernamental

01/05/2020 LA 10:46
Rugby

Un jucător italian de rugby lucrează ture de 13 ore ca șofer de ambulanță în perioada pandemiei

25/03/2020 LA 08:59
Subiecte asemănătoare
Rugby
Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Ultimele știri

Rugby

#DORdeSPORT. Jonah Lomu, superstarul care a schimbat lumea rugby-ului

12/05/2020 LA 07:21

Cele mai populare

Tenis

Interviu Barbara Schett cu Dominic Thiem despre finala Roland Garros 2019

ACUM 12 ORE