Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Țara Galilor - Africa de Sud, a doua semifinală de la Cupa Mondială!

Cosmin Cioboata

Actualizat 21/10/2019 la 17:34 GMT+3

Țara Galilor a câștigat pe muchie de cuțit sfertul de finală contra Franței (20-19) și s-a calificat pentru a treia oară în istorie în semifinalele Cupei Mondiale."Springbok" și-a păstrat statutul de mare favorită împotriva țării gazdă, Japonia și a câștigat la o diferență de 23 de puncte.

Japonia - Africa de Sud

Credit imagine: Getty Images

Țara Galilor - Franța 20-19

Naționala Franței a început foarte tare partida de la Oita, iar după numai zece minute conducea cu 12-0. Vahaamahina și Ollivon au reușit două eseuri, iar Ntamack a mai adus două puncte cu o transformare. Galezii au redus din diferență după eseul lui Wainwright și transformarea lui Biggar (min 14). Vakatawa a ieșit la rampă în minutul 32 cu un eseu pentru "Cocoși".
Franța n-a mai contat în a doua repriză, mai ales după eliminarea lui Vahaamahina, care a lovit dur un adversar cu cotul în față. Moriarty cu un eseu și Biggar cu o transformare și o lovitură de pedeapsă au adus victoria Țării Galilor. Ultima confruntare dintre cele două naționale la Cupa Mondială a avut loc în 2009, când Franța se impunea cu 9-8 și mergea în finală.

Japonia - Africa de Sud 3-26

Mapimpi și De Klerk au fost oamenii cu eseurile din naționala Africii de Sud. Holland a reușit patru transformări și a pus umărul la calificarea țării sale în semifinale, după ce la ultima ediție aceasta s-a oprit în faza "sferturilor". Japonia a părăsit Cupa Mondială după ce a obținut victorii pe linie în grupă. Singurele puncte din sfertul de finală cu Africa de Sud au fost reușite de Tamura, după o lovitură de pedeapsă.
Anglia - Noua Zeelandă (26 octombrie) și Țara Galilor - Africa de Sud (27 octombrie) sunt cele două semifinale de la Cupa Mondială din Japonia. Finala se va desfășura pe 2 noiembrie, la Yokohama. În afară de Țara Galilor, celelate trei naționale ajunse în semifinale au reușit să câștige cel puțin o dată trofeul: Noua Zeelandă (1987, 2011, 2015), Africa de Sud (1995 și 2007), Anglia (2003). Australia completează lista campioanelor mondiale, după turneele câștigate în 1991 și 1999. "Wallabies" au părăsit ediția din acest an chiar în sferturi, după ce au fost învinși categoric de Anglia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo