Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Campionatul Mondial de rugby | Ian Foster, discurs emoționant, după ultimul meci ca selecționer al Noii Zeelande

Nicu Savin

Actualizat 29/10/2023 la 18:05 GMT+2

Finala Campionatului Mondial de rugby dintre Noua Zeelandă și Africa de Sud a fost ultimul meci al lui Ian Foster în calitate de selecționer al All Blacks. Chiar dacă nu și-a putut lua adio cu un titlu mondial, acesta s-a declarat extrem de mândru de echipa sa.

Ian Foster, au milieu de ses joueurs après la défaite en finale de la Coupe du monde

Credit imagine: Imago

"Nu puteam să fiu mai mândru de echipa mea", a afirmat selecţionerul Ian Foster după înfrângerea Noii Zeelande în finala Cupei Mondiale de rugby în faţa Africii de Sud (11-12), sâmbătă seara, pe Stade de France din Saint-Denis, relatează Agerpres.
"Vreau să felicit, înainte de toate, Africa de Sud. Ea a dat dovadă de multă tenacitate şi de caracter pe tot parcursul turneului. Ea a câştigat trei meciuri foarte strânse (în sferturi, semifinale, finală), ceea ce înseamnă că a făcut lucrurile foarte bine. Dar sunt mândru şi de eforturile realizate de echipa mea, de modul în care a revenit în meci, pentru că a fost aproape să câştige", a spus Ian Foster.

Ian Foster, discurs emoționant, după finala Cupei Mondiale de rugby

"A fost un privilegiu, o şansă să fac parte din această echipă de excepţie. În calitate de antrenor, vrei să-ţi duci echipa la cel mai înalt nivel, să arate tot ce are mai bun. Dar, chiar dacă nu am obţinut rezultatul pe care ni l-am dorit, nu aş putea să fiu mai mândru de echipa mea", a adăugat selecţionerul neozeelandez.
Ian Foster a intrat în staff-ul tehnic al Noii Zeelande în 2011, ca asistent al lui Steve Hansen, și a rămas în această poziție până în 2019, contribuind la cucerirea titlului mondial din 2015. Acum 4 ani a fost instalat ca principal și a reușit să rămână în funcție deși au fost câteva momente în care a riscat să fie demis, din cauza rezultatelor nefavorabile. Federația a mers pe mâna sa și Foster nu a fost departe de o performanță istorică, ducându-i pe All Blacks până în ultimul act al Mondialului din Franța.
Noua Zeelandă a pierdut însă, la limită, finala contra Africii de Sud, scro 11-12. Springboks şi-au păstrat titlul mondial cucerit în urmă cu patru ani în Japonia. Africa de Sud este prima echipă care a cucerit trofeul Webb Ellis de patru ori (1995, 2007, 2019, 2023).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo