Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Campionatul Mondial de Rugby | Sud-africanul acuzat de injurii rasiste va putea juca în marea finală

Nicu Savin

Publicat 26/10/2023 la 12:45 GMT+3

Campionatul Mondial de Rugby | Bongi Mbonambi a declanșat un scandal imens în timpul semifinalei dintre Africa de Sud și Anglia, fiind acuzat că l-a insultat rasial pe Tom Curry. Sud-africanul a fost anchetat și se punea problema de a fi suspendat pentru marea finală cu Noua Zeeland, dar World Rugby a anunțat că nu va aplica nicio sancțiune pentru talonerul Springbox.

Bongi Mbonambi (Afrique du Sud)

Credit imagine: Icon Sport

Talonerul sud-african Bongi Mbonambi, care a făcut obiectul unei anchete interne a staffului Springboks pentru injurii rasiste la adresa englezului Tom Curry, sâmbătă, cu ocazia semifinalei Cupei Mondiale de rugby din Franţa, nu va fi sancţionat, ca urmare a probelor insuficiente la adresa sa, a anunţat, joi, World Rugby, instanţa conducătoare a sportului cu balonul oval, citat de AFP.
"După ce a studiat toate probele disponibile, inclusiv imagini de la meci, înregistrările audio şi mărturii de la cele două echipe, instanţa conducătoare a rugby-ului a apreciat că nu sunt probe suficiente la această oră pentru a angaja proceduri disciplinare împotriva sa", a explicat World Rugby într-un comunicat.
"În consecinţă, cazul este considerat închis cel puţin până când vor exista probe suplimentare", a adăugat World Rugby.

Bongi Mbonambi poate juca în finala Campionatului Mondial de Rugby dintre Africa de Sud și Noua Zeelandă

La rândul ei, Federaţia Engleză (RFU) s-a declarat "foarte decepţionată de decizia luată de World Rugby" de a nu înainta acest caz în faţa unei comisii disciplinare independente, susţinând că Mbonambi a mai proferat injurii rasiste împotriva lui Curry la un alt meci, în toamna lui 2022.
În timpul meciului câştigat de Africa de Sud (16-15) pe Stade de France, Mbonambi ar fi strigat "Curry, nenorocit alb".
După aproximativ o jumătate de oră, jucătorul din linia a treia engleză a denunţat fapta arbitrului Ben O'Keefe, cerându-i să i se spună ce să răspundă. "Nimic, te rog", i-a răspuns O'Keefe.
Africa de Sud, campioana en titre, va întâlni Noua Zeelandă, sâmbătă, în tentativa de a cuceri al patrulea titlu mondial.
Sursa: Agerpres
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo