Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Triumful Africii de Sud la Cupa Mondială, dedicat întregului popor: "62 de milioane de oameni s-au unit"

Andrei Nicolae

Publicat 29/10/2023 la 11:06 GMT+2

Africa de Sud a cucerit Cupa Mondială după o finală extrem de tensionată în fața Noii Zeelande și a ajuns la patru turnee finale cucerite. După triumful de la Paris, antrenorul Springboks a ținut să le mulțumească tuturor fanilor care au susținut echipa, făcând referire la întregul popor sud-african.

South Africa's fly-half Handre Pollard (R) lifts his hands in the air as South Africa's players celebrate winning the France 2023 Rugby World Cup final match against New Zealand.

Credit imagine: Getty Images

Africa de Sud a devenit în seara de sâmbătă prima națională care cucerește patru titluri mondiale, după o finală extrem de aprigă împotriva Noii Zeelande. Springboks s-au impus cu 12-11 și au reușit astfel să își apere trofeul cucerit în urmă cu patru ani.
Naționala din emisfera sudică a avut suporteri atât pe Stade de France, dar și pe străzile Africii de Sud, unde o mulțime de fani s-au strâns să vadă marea finală. Aportul cetățenilor sud-africani a fost resimțit la maxim de jucătorii aflați pe teren, dar și de antrenorul naționalei, Jacques Nienaber, care a ținut să facă o "plecăciune" în fața suporterilor prin declarația sa.
Omul aflat la cârma Springboks a ținut să dedice Cupa Mondială întregului popor sud-african, vorbind la superlativ despre modul în care cetățenii respectivi au reușit să se mobilizeze și să creeze o întreagă comunitate, pentru a susține echipa de rugby.
Citește și:

Antrenorul Africii de Sud, "la picioarele" poporului

"Este o ușurare pentru jucători, merită asta (n.r. victoria). Sunt îndeajuns de buni pentru asta. Mai presus de toate însă, este pentru fanii noștri, pentru Africa de Sud. Mi-aș fi dorit să vă arăt toate mesajele și videourile cu ce se întâmplă aici.
Cred că 62 de milioane de oameni s-au unit, au format o comunitate care s-a deschis, care reprezintă un teritoriu, oameni care au diferite stiluri de viață, dar care se iubesc unii pe alții. Oamenii au cumpărat tricouri verzi pentru toată lumea. Am simțit cea mai mică picătură de energie pe care ne-au dat-o în aceste trei meciuri, în fiecare victorie la un punct, aveam nevoie de asta", a declarat Nienaber, citat de RMC Sport.
Bucuria sportivilor de pe teren de la finalul meciului a avut un ecou puternic pe străzile din Africa de Sud. Mii de fani care s-au adunat să vadă meciul împreună au început să sară în sus și au izbucnit în urale în momentul în care arbitrul a fluierat finalul partidei.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo