Președintele Federației Române de Rugby, Alin Petrache, a vorbit despre situația stadionului Arcul de Triumf într-un interviu acordat Eurosport.
”Noi ne-am depus candidatura să organizăm Cupa Mondială de tineret din 2022 și am primit asigurări de la Ministerul Tineretului. Mai este și meciul cu Scoția din iulie, la fel și partidele cu Belgia și Japonia din aceeași lună... plus partidele test cu Uruguay, Samoa și Tonga din toamnă.. acum ne găsim în imposibilitatea de a le organiza. Stadionul să închis de patru luni de zile. Ni se transmite că nu este așa ușor cu avizele, dar eu știu cum stă treaba cu avizele pentru că noi am fost mereu cei care au obținut avizele”, a afirmat Alin Petrache pentru Eurosport.

Stadionul Arcul de Triumf ar trebui folosit doar pentru rugby, consideră FRR

Rugby
Rezultat șocant la rugby! Echipa României a fost demolată în sferturile Campionatului European U18
02/10/2022 LA 18:54
”Investiția de la Arena Națională este una pură pentru fotbal, pentru că acel teren nu poate fi folosit pentru rugby. A fost făcut special așa. Arcul de Triumf este singurul stadion de rugby din țară, sunt niște sporturi care ar trebui sprijinite. Dacă statul și-a asumat să transforme federațiile în niște ong-uri de interes public, ar trebui clar să le și ajutăm. Eu nu mă duc la handbal să folosesc sala lor. Aș vrea să se întâmple același lucru și la noi”, a declarat Petrache.
Avem 64 de stadioane de fotbal pe care se dispută competiții naționale și internaționale. Am făcut cerere către majoritatea să activăm și noi cu echipele naționale, de fiecare dată am fost refuzat categoric.
”Atunci mi s-a părut normal să avem și noi stadionul nostru, un stadion din 1913, care a fost donat de Regele Carol Federației Române de Rugby”, consideră el.
”Am văzut că domnul ministru susține că a fost făcut din bani publici și că a costat foarte mult. Aș fi vrut să știu la ce sumă ar fi trebuit să se încadreze FRR. Noi am făcut proiectul, noi am finanțat acest proiect, am făcut studii de pre-fezabilitate, fezabilitate, autorizațiile, toate astea au fost făcute din banii noștri. Este copilul nostru, ca proiect. Am investit în el din fonduri proprii”, a adăugat Petrache.

Ce urmează pentru Stadionul Arcul de Triumf?

”Având în vedere că avem acte legale semnate de Federație și de Ministerul Tineretului, ar trebui ca aceste două instituții să-și respecte actele semnate. Pentru că noi ne-am respectat partea din contractul semnat în 2018, dar Ministerul nu a făcut asta”, a afirmat președintele FRR.
”Noi am pus la dispoziție celor de la FRF toate cele trei arene pentru ca FRF să aducă acest campionat european, eram singura locație care putea aduce punctajul necesar și noi am stat la dispoziția lor. Ne-am dat acordul ca atunci când sunt competiții internaționale, cu drag le punem la dispoziție baza”, a adăugat Alin Petrache.

Ce a declarat Ministrul Tineretului și Sportului?

"Nu doar rugby vom avea acolo. Rugby-ul va avea prioritate și dacă mai rămâne liber, dacă mai sunt ore de antrenament, atunci vom da și la alte sporturi. Acolo avem un centru de recuprare extrem de bine implementat și trebuie să slujească sportivii de performanță.
Sunt foarte mulți sportivi care nici nu știu unde să se opereze, unde să facă recuperarea. Să vină la București, să se opereze, să stea aici la recuperare. Asta trebuie să fie folosit de către ei. (...)
Eu am luat o poziție și o mențin, pentru că nu consider echitabil pentru alte sporturi care nu au infrastructură. Alte sporturi stau în două camere de 15 metri pătrați și au sportivi calificați la Jocurile Olimpice", a declarat Eduard Novak pentru DigiSport.
Rugby
All-Blacks continuă seria incredibilă în fața Australiei pe teren propriu și este aproape de titlu
24/09/2022 LA 13:13
Rugby
Moment unic: Argentina, prima victorie din istorie în fața Noii Zeelande
27/08/2022 LA 14:54