Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ryoyu Kobayashi obține a treia victorie în Turneul celor Patru Trambuline, devine al 6-lea om care reușește asta

Irina Aldea

Actualizat 08/01/2024 la 04:39 GMT+2

Ryoyu Kobayashi face parte acum din clubul celor șase săritori cu schiurile care au câștigat Turneul celor Patru Trambuline de trei sau mai multe ori, alăturându-se lui Kamil Stoch, Bjorn Wirkola și Helmut Recknagel cu trei victorii. În vârstă de 27 de ani, japonezul a obținut titlul general fără să câștige nicio etapă, terminând pe locul doi în toate cele patru probe.

Ryoyu Kobayashi

Credit imagine: Getty Images

Finlandezul Janne Ahonen a câștigat de cinci ori Turneul celor Patru Trambuline, un record, iar Jens Weissflog de patru ori. Ryoyu Kobayashi a fost încoronat rege al Turneului celor Patru Trambuline pentru a treia oară - fără să câștige nicio etapă.
Japonezul a devenit cunoscut atunci când, în 2019, a devenit al treilea săritor cu schiurile din istorie care a impresionat în toate cele patru etape ale turneului. El a câștigat trei din cele patru etape pentru a-și redobândi titlul în 2022. De data aceasta, tânărul de 27 de ani a pus mâna pe trofeul Vulturul de Aur fără să câștige la Oberstdorf, Garmisch, Innsbruck sau în finala decisivă de la Bischofshofen.

Ryoyu Kobayashi, a treia victorie în Turneul celor Patru Trambuline! Performanța uimitoare a japonezului

Kobayashi a terminat pe locul doi în toate cele patru probe, fiind recompensat pentru consecvența sa cu o victorie în cea de-a 72-a ediție a Vierschanzentournee. Kobayashi a produs sărituri de 137 m și 139 m pentru a termina pe locul doi la ultrima strigare, cu un total de 287,6 puncte. Acest lucru l-a menținut în fața lui Andreas Wellinger, care a câștigat etapa de deschidere de la Oberstdorf, cu 1145,2 puncte față de 1120,7 ale germanului.
"Sunt fericit", a declarat Kobayashi pentru Eurosport. "Astăzi s-au întâmplat prea multe lucruri, dar m-am concentrat pe sărituri și am fost foarte mulțumit". Victoria zilei i-a revenit celui mai în formă săritor din lume, austriacul Stefan Kraft. O săritură uriașă de 140 de metri la a doua încercare i-a adus lui Kraft o victorie emoționantă, al 36-lea său triumf în Cupa Mondială, suficient și pentru locul trei la general.
Victoria lui Kraft a înclinat și mai mult tabloul general al Cupei Mondiale în favoarea sa. Cu șase victorii în 12 evenimente în acest sezon, austriacul în vârstă de 30 de ani are un avans considerabil în cursa pentru titlul general, cu 909 puncte, iar Wellinger este al doilea, cu 697. Ryoyu Kobayashi se află pe locul 3 în Cupa Mondială.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol