Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Martin Schmitt a prefațat Mondialul de sărituri cuschiurile! Legendarul german are un mare favorit

Nicu Savin

Publicat 21/02/2023 la 18:35 GMT+2

Martin Schmitt, cvadruplu medaliat cu aur la Mondialele de sărituri cu schiurile, a prefațat ediția din acest an, care va avea loc la Planica între 22 februarie și 5 martie. Germanul crede că Halvor Egner Granerud este marele favorit pe ambele trambuline, dar a subliniat că la această competiție orice eroare este ireparabilă și pot apărea surprize.

Martin Schmitt o budowaniu formy

Credit imagine: Eurosport

Au mai rămas doar două zile până la startul Campionatelor Mondiale de sărituri cu schiurile, care se vor desfășura la Planica (Slovenia) între 22 februarie și 5 martie și vor fi transmis în direct și în exclusivitate pe Eurosport și aplicația Eurosport.
În calitate de expert Eurosport, Martin Schmitt a prefațat ultima mare competiție a sezonului și este convins că Halvor Egner Granerud este marele favorit la cucerirea medaliilor de aur pe ambele trambuline. Germanul care are în palmares 4 medalii de aur la Mondiale (două la individual și două cu echipa) a subliniat însă că la această competiție nu sunt permise greșeli și de aceea pot apărea surprize, spre deosebire de Cupa Mondială, unde numărul mare de etape le oferă favoriților mai mult răgaz de a acumula puncte și a termina pe locurile fruntașe la final de sezon.
"Marele favorit cu siguranță este Halvor Egner Granerud. Are o tehnică de sărituri foarte stabilă. Poți vedea cum își pune toată energia în decolare, sare cu toată încrederea. Pentru mine, dacă rămâne sănătos, este marele favorit.Pe trambulina normală, ai nevoie de o decolare puternică. Cred că acest lucru îl va favoriza pe Dawid Kubacki sau Piotr Zyla. Va fi o competiție interesantă.
În mod normal, Campionatele Mondiale sunt destul de strânse. Adesea, totul este decis de notelela stil. Cred ca la Planica va fi la fel. Mai ales când te uiți la traiectoria trambulinelor din Planica. Cred că ne putem aștepta la o competiție foarte strânsă.
Vom vedea cine are cea mai bună formă în acele zile specială. Favoritul pentru mine este Halvor, dar Dawid, Piotr sau chiar Anze Lanisek pot câștiga și ei. Probabil că Anze va obține puncte bune la stil, cunoaște foarte bine trambulina. Cred că cea mai frumoasă și poate neașteptată poveste ar fi dacă Daniel-Andre Tande ar câștiga o medalie la Planica. Cred că toată lumea ar fi fericită pentru el.", a spus Schmitt în exclusivitate pentru Eurosport.

Martin Schmitt: "La Campionatul Mondial toată lumea încearcă să fie cel mai bun"

Halvor Egner Granerud a câștigat deja Cupa Mondială și Turneul celor 4 Trambuline, dar deocamdată îi lipsește din palmares titul mondial. Norvegianul este lider în Cupa Mondială în acest sezon și este întradevăr îndreptățit să spere la prestigioasa distincție, dar rămâne de văzut cum se va descurca din postura de mare favorit.
În ceea ce privește competiția feminină, Schmitt o consideră pe austriaca Eva Pinkelnig principala favorită: "Deși nu a fost cea mai bună la Willingen, cred că Eva Pinkelnig este încă favorită, deoarece e lider general al Cupei Mondiale. Katharina Althaus din Germania a devenit din ce în ce mai bună pe tot parcursul sezonului. Are multă încredere în sine. Pe trambulina normală, cred că Selina Freitag din Germania are și ea o șansă. Are o decolare puternică. Va fi incitant. Norvegia are de asemenea o echipă puternică. Dar cred că Eva este favorită. Ea trebuie să reziste atacurilor echipei Germaniei".
În final, Schmitt a explicat care sunt diferențele între Campionatele Mondiale și alte competiții de sărituri cu schiurile: "La Campionatul Mondial toată lumea încearcă să fie cel mai bun. Deci este evenimentul principal al anului și întregul proces de pregătire este direcționat către Campionatele Mondiale. Întotdeauna ai scopul de a fi la acest eveniment în cea mai bună formă, fizic, mental și, de asemenea, tehnic. Deci vă puteți aștepta ca mulți sportivi să reușească să fie în această formă uimitoare la Campionatele Mondiale. Nivelul de performanță va fi probabil cel mai ridicat din întreg sezonul. Trebuie să performezi într-un mod uimitor la Campionatul Mondial. Ai șansa doar o dată, nu și în week-end-ul următor. Deci, dacă eșuezi, trebuie să mai aștepți doi ani".
Primul set de medalii la Campionatele Mondiale de la Planica se vor acorda pe 23 februarie, la feminin, când va avea loc concursul pe trambulina normală. Toată acțiunea de la Camppionatele Mondiale va fi în direct și în exclusivitate pe Eurosport și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo