Halvor Egner Granerud și-a consolidat poziția de lider în Cupa Mondială de sărituri cu schiurile, în fața germanului Markus Eisenbichler, după ce a câștigat penultima etapă individuală dinainte de startul tradiționalului Turneu al celor patru trambuline.
Cu sărituri de 133,5 și 138 de metri, norvegianul în vârstă de 24 de ani a obținut victoria la Engelberg, cu un total de 311,4 puncte, principalul său urmăritor în Cupa Mondială, Eisenbichler, terminând etapa de sâmbătă pe locul patru, la diferență de un punct de podium (301,7 puncte). În acest moment, Halvor Egner Granerud conduce cursa pentru marele "Glob de Cristal" cu 500 de puncte, germanul Eisenbichler fiind pe doi - cu 383 de puncte, iar norvegianul Robert Johansson – pe trei, cu 220 de puncte.
Engelberg
Granerud, de neoprit: scrie istorie pentru Norvegia, cu a 5-a victorie consecutivă în Cupa Mondială
21/12/2020 LA 07:42

Stoch prinde aripi în linie dreaptă spre Turneul celor patru trambuline

Polonezul Kamil Stoch a obținut primul rezultat notabil în noul sezon de sărituri cu schiurile, obținând locul doi în etapa individuală de sâmbătă, de la Engelberg, cu un total de 309,2 puncte. "Chiar dacă mai am multe de îmbunătățit, tehnic săriturile mele au fost foarte bune aici și chiar nu am de ce mă plâng", a declarat triplul campion olimpic.
Stoch, 33 de ani, și-a început al 17-lea sezon în Cupa Mondială cu un dezamăgitor loc 27 la Wisla, însă clasările sale s-au îmbunătățit constant, cu un loc 12 și un loc 7 la Wisla. Stoch a absentat apoi de la etapele din Rusia, la Nizhny Tagil, iar acum, în Elveția, și-a arătat cu adevărat valoarea, într-o etapă dificilă.
Podiumul primei etape de Cupă Mondială de la Engelberg a fost completat de slovenul Anze Lanisek (302,7 puncte).
  • Duminică, de la ora 17:00, este programată ultima etapă a Cupei Mondiale înainte de startul Turneului celor patru trambuline, în direct pe Eurosport și Eurosport Player, tot la Engelberg.

Rezultatele oficiale de sâmbătă, de la prima etapă de Cupă Mondială de la Engelberg

https://i.eurosport.com/2020/12/20/2958828.jpg
Lillehammer
Katharina Althaus, învingătoare în etapa de Cupă Mondială de la Lillehammer
IERI LA 16:15
Sărituri cu Schiurile
Moment rar în Cupa Mondială de sărituri cu schiurile! Kraft și Granerud au împărțit locul 1 la Ruka
27/11/2022 LA 13:41