Halvor Egner Granerud, 24 de ani, este într-o formă de zile mari, construindu-și un avans de 137 de puncte în fața principalului urmăritor, Markus Eisenbichler, în clasamentul general pentru Cupa Mondială la terminarea etapelor din 2020 (600 puncte, față de 463).
Deși la începutul acestui sezon Granerud nu avea nici măcar o clasare pe podium în Cupa Mondială, după primele șapte etape el a reușit să devină primul norvegian din istorie cu cinci victorii consecutive în lupta pentru "Globul de Cristal", anunță fis-ski.com.
"A fost din nou foarte palpitant, a fost din nou foarte strâns la final. Această victorie mă face foarte fericit. E incredibil că am devenit primul norvegian care câștigă cinci etape consecutive în Cupa Mondială. Probabil că secretul meu este că încerc să fac totul simplu. Săritura mea din manșa întâi a fost foarte, foarte bună, iar dacă eram Kamil Stoch probabil că aș fi reușit și un telemarc foarte, foarte bun – dar, din păcate, nu sunt", a declarat Granerud la finalul evoluției în Elveția.
Beijing 2022
Beijing 2022 | Kamil Stoch, în pericol de a rata competiția de sărituri cu schiurile de la JO
13/01/2022 LA 10:50
Halvor Egner Granerud a reușit, într-adevăr, un zbor impresionant în manșa întâi, de 141,5 m – detașat cea mai lungă săritură, însă aceasta nu i-a asigurat automat victoria. Însă, o săritură de 135,5 m în manșa a doua i-a fost suficientă pentru a-și asigura câștigarea etapei, cu un total de 305,4 puncte, chiar dacă germanul Markus Eisenbichler a reușit o săritură cu doi metri mai lungă, încheind concursul cu 303,7 puncte.

Duelul pentru locul trei

Lider după manșa inaugurală, Piotr Zyla nu le-a rezistat celor doi mari favoriți ai Cupei Mondiale, iar în cele din urmă a fost nevoit să se mulțumească cu victoria în duelul pentru locul trei, la 6 zecimi în fața slovenului Anze Lanisek, polonezul refuzându-i acestuia din urmă a doua prezență consecutivă pe podioumul etapelor de la Engelberg.
După locul doi obținut sâmbătă, Kamil Stoch a terminat pe șapte duminică.
  • Pe 29 decembrie începe tradiționalul Turneu al celor patru trambuline, la Oberstdorf, competiție transmisă în direct și în exclusivitate de Eurosport și Eurosport Player.
Oberstdorf
Kobayashi a câștigat prima etapă a Turneului celor 4 Trambuline! Cum a arătat podiumul la Oberstdorf
29/12/2021 LA 17:39
Oberstdorf
Turneul celor 4 Trambuline | Dragoș Suciu a prefațat competiția de la trecerea dintre ani
28/12/2021 LA 14:15