Polonezul Kamil Stoch, triplu campion olimpic la sărituri cu schiurile, a suferit la antrenamente o accidentare la ligamentele gleznei și prezența lui la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing este incertă, conform medicului echipei Poloniei, Aleksander Winiarski.
Stoch, dublu campion olimpic, la Soci 2014 și la PyeongChang 2018, are un sezon de coșmar, cu rezultate modeste, departe de forma lui normală. Mai mult, polonezul de 34 ani s-a accidentat în timpul unui antrenament la Zakopane, în țara sa.
Oberstdorf
Kobayashi a câștigat prima etapă a Turneului celor 4 Trambuline! Cum a arătat podiumul la Oberstdorf
29/12/2021 LA 17:39
Miercuri, Federația poloneză de schi a anunțat că Stoch nu va concura în concursul de la Zakopane (14-16 ianuarie) contând pentru Cupa Mondială de sărituri și are timp mai puțin de o lună pentru a-și recâștiga forma până la startul Olimpiadei albe.
"Are o entorsă serioasă a articulației la gleznă cu afectare a capsulei articulare și ligamente rupte. Din fericire, oasele sunt intacte. Pot confirma că nu există nicio șansă de a participa la Cupa Mondială de la Zakopane. Vom face tot ce este posibil pentru ca el să revină cât mai curând posibil. Poate îl vom putea ajuta cu recuperarea înainte de Jocurile Olimpice. Există puțin timp, dar nu atât de puțin încât să respingem acest lucru", a declarat Winiarski pentru presa locală.
Citește și:
Antrenorul lui Stoch, Michal Dolezal, s-a arătat optimist privind recuperarea campionului olimpic pentru Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing:
"Sunt sigur că Stoch va fi în lotul pentru Jocurile Olimpice. Dacă ceva va merge rău cu glezna, vom face o modificare de ultim moment. Am echipa mea în cap. Vom merge cu cinci sportivi și îi voi anunța după competiția de la Zakopane", a spus Dolezal, citat de Agerpres.
Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing se desfășoară în perioada 4-20 februarie 2022 și vor fi transmise pe Eurosport și Eurosport Player.
Oberstdorf
Turneul celor 4 Trambuline | Dragoș Suciu a prefațat competiția de la trecerea dintre ani
28/12/2021 LA 14:15
Sărituri cu Schiurile
Stefan Kraft a luat aurul pe trambulina mare de la Oberstdorf! Austriacul, al 3-lea titlu mondial
05/03/2021 LA 18:02