Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Beijing 2022 | Kamil Stoch, în pericol de a rata competiția de sărituri cu schiurile de la JO de iarnă

Bianca Dumitru

Publicat 13/01/2022 la 12:50 GMT+2

Kamil Stoch s-a accidentat și ar putea rata competiția olimpică de sărituri cu schiurile de la Beijing. Dublul campion olimpic are o entorsă la gleznă și ligamente rupte.

Kamil Stoch in der Qualifikation von Garmisch-Partenkirchen 2021

Credit imagine: Getty Images

Polonezul Kamil Stoch, triplu campion olimpic la sărituri cu schiurile, a suferit la antrenamente o accidentare la ligamentele gleznei și prezența lui la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing este incertă, conform medicului echipei Poloniei, Aleksander Winiarski.
Stoch, dublu campion olimpic, la Soci 2014 și la PyeongChang 2018, are un sezon de coșmar, cu rezultate modeste, departe de forma lui normală. Mai mult, polonezul de 34 ani s-a accidentat în timpul unui antrenament la Zakopane, în țara sa.
Miercuri, Federația poloneză de schi a anunțat că Stoch nu va concura în concursul de la Zakopane (14-16 ianuarie) contând pentru Cupa Mondială de sărituri și are timp mai puțin de o lună pentru a-și recâștiga forma până la startul Olimpiadei albe.
"Are o entorsă serioasă a articulației la gleznă cu afectare a capsulei articulare și ligamente rupte. Din fericire, oasele sunt intacte. Pot confirma că nu există nicio șansă de a participa la Cupa Mondială de la Zakopane. Vom face tot ce este posibil pentru ca el să revină cât mai curând posibil. Poate îl vom putea ajuta cu recuperarea înainte de Jocurile Olimpice. Există puțin timp, dar nu atât de puțin încât să respingem acest lucru", a declarat Winiarski pentru presa locală.
Citește și:
Antrenorul lui Stoch, Michal Dolezal, s-a arătat optimist privind recuperarea campionului olimpic pentru Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing:
"Sunt sigur că Stoch va fi în lotul pentru Jocurile Olimpice. Dacă ceva va merge rău cu glezna, vom face o modificare de ultim moment. Am echipa mea în cap. Vom merge cu cinci sportivi și îi voi anunța după competiția de la Zakopane", a spus Dolezal, citat de Agerpres.
Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing se desfășoară în perioada 4-20 februarie 2022 și vor fi transmise pe Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo