Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

VIDEO | Friends&Family. Momente emoționante la revenirea acasă a săritorilor români

Andrei Nicolae

Publicat 15/02/2022 la 12:19 GMT+2

Săritorii români prezenți la Jocurile Olimpice de iarnă, Daniela Haralambie, Daniel Cacina și Andrei Feldorean, s-au reîntors azi acasă, după ce și-au încheiat concursurile în China. Tinerii sportivi au călătorit aproximativ 15 ore, iar la sosire au avut parte de o mare surpriză. Au avut parte de o primire specifică marilor performeri.

sosire saritori JO 2022

Credit imagine: Eurosport

Olimpicii tricolori au fost așteptați pe Aeroportul Henri Coandă de toți colegii de lot național, de antrenorii lor, Florin Spulber, Adi Comanescu, Remus Tudor și Gheorghe Gerea, de familii și de copilași de la CS Săcele, clubul sportiv de unde au pornit o parte dintre sportivi.
"A fost surpriză pentru sportivi și emoție maximă pentru noi ", a descris starea de spirit Florin Spulber, de la sosirea săritorilor.
picture

Momente emoționante la sosirea săritorilor români de la Jocurile Olimpice de iarnă Beijing 2022

Săriturile cu schiurile din România au avut patru calificați la Jocurile Olimpice. Sorin Mitrofan a avut ghinion, nu a putut zbura spre China, după ce a avut un rezultat pozitiv la Covid-19 înainte de plecare. Daniela Haralambie a terminat pe locul 25, Daniel Cacina a prins tabloul principal în ambele concursuri, în timp ce Andrei Feldorean a prins finala pe trambulina mică. Băieții au participat în premieră la Jocurile Olimpice, după ce tot în acest sezon au legat în premieră și participări în Cupa Mondială. Performanțele lor sunt de apreciat, dacă ținem cont unde se aflau săriturile din România în urmă cu ceva timp.
sositea saritorilor romani de la jocurile olimpice

Friends&Family. Concluzii trase de antrenorul Florin Spulber

"La noi, calificarea a fost eșalonată. A trebuit să trecem prin competiții FIS, competiții de Cupă Continentală, competiții de Cupă Mondială. La fel, la Beijing a mai fost o sesiune de calificări, încă o stare emoțională prin care băieții au trecut pentru a ajunge pe tabloul principal. Având în vedere și specificitatea acestei discipline, riscurile de accidente, doar sportivii foarte buni și bine pregătiți ajung în astfel de competiții.
Dana Haralambie, Andrei Feldorean și Daniel Cacina au avut ca obiective să sară la valoarea lor reală. Acesta a fost obiectivul meu ca antrenor. Nu am căutat rezultatul, pentru că agitația este mai mare și ai o stare negativă la start. Dana a început foarte bine competiția, locul 19, a fost scoasă de două ori din star din cazua vântuluit, dar a făcut față cu succes.
Săritura durează cam 6 secunde, iar în momentul în care faci o greșeală,o fracțiune de secundă, te poate costa. De asta este foarte important cum gestionezi acele momente și aici mai avem de lucru. Eu spun că suntem la jumătatea drumului. De acum încolo, în următoarele două-trei cicluri olimpice, trebuie să ne desăvâșim pe partea mentală. În rest, totul funcționează bine", au fost câteva concluzii trase de antrenorul Florin Spulber.
Săritorii români au revenit de la Jocurile Olimpice, dar sezonul lor nu s-a încheiat.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo