Olimpicii tricolori au fost așteptați pe Aeroportul Henri Coandă de toți colegii de lot național, de antrenorii lor, Florin Spulber, Adi Comanescu, Remus Tudor și Gheorghe Gerea, de familii și de copilași de la CS Săcele, clubul sportiv de unde au pornit o parte dintre sportivi.
"A fost surpriză pentru sportivi și emoție maximă pentru noi ", a descris starea de spirit Florin Spulber, de la sosirea săritorilor.

Momente emoționante la sosirea săritorilor români de la Jocurile Olimpice de iarnă Beijing 2022

Beijing 2022
Momentele de neuitat ale concursului de sărituri cu schiurile, de la Beijing
14/02/2022 LA 17:05
Săriturile cu schiurile din România au avut patru calificați la Jocurile Olimpice. Sorin Mitrofan a avut ghinion, nu a putut zbura spre China, după ce a avut un rezultat pozitiv la Covid-19 înainte de plecare. Daniela Haralambie a terminat pe locul 25, Daniel Cacina a prins tabloul principal în ambele concursuri, în timp ce Andrei Feldorean a prins finala pe trambulina mică. Băieții au participat în premieră la Jocurile Olimpice, după ce tot în acest sezon au legat în premieră și participări în Cupa Mondială. Performanțele lor sunt de apreciat, dacă ținem cont unde se aflau săriturile din România în urmă cu ceva timp.
https://i.eurosport.com/2022/02/15/3317847.png

Friends&Family. Concluzii trase de antrenorul Florin Spulber

"La noi, calificarea a fost eșalonată. A trebuit să trecem prin competiții FIS, competiții de Cupă Continentală, competiții de Cupă Mondială. La fel, la Beijing a mai fost o sesiune de calificări, încă o stare emoțională prin care băieții au trecut pentru a ajunge pe tabloul principal. Având în vedere și specificitatea acestei discipline, riscurile de accidente, doar sportivii foarte buni și bine pregătiți ajung în astfel de competiții.
Dana Haralambie, Andrei Feldorean și Daniel Cacina au avut ca obiective să sară la valoarea lor reală. Acesta a fost obiectivul meu ca antrenor. Nu am căutat rezultatul, pentru că agitația este mai mare și ai o stare negativă la start. Dana a început foarte bine competiția, locul 19, a fost scoasă de două ori din star din cazua vântuluit, dar a făcut față cu succes.
Săritura durează cam 6 secunde, iar în momentul în care faci o greșeală,o fracțiune de secundă, te poate costa. De asta este foarte important cum gestionezi acele momente și aici mai avem de lucru. Eu spun că suntem la jumătatea drumului. De acum încolo, în următoarele două-trei cicluri olimpice, trebuie să ne desăvâșim pe partea mentală. În rest, totul funcționează bine", au fost câteva concluzii trase de antrenorul Florin Spulber.
Săritorii români au revenit de la Jocurile Olimpice, dar sezonul lor nu s-a încheiat.
Beijing 2022
Florin Spulber a comentat cel mai controversat subiect de la sărituri: "Nu m-au surprins"
12/02/2022 LA 13:54
Beijing 2022
Marius Lindvik l-a învins pe Ryoyu Kobayashi pe trambulina mare la Jocurile Olimpice
12/02/2022 LA 12:52