Daniel Cacina se află în fața celui mai important moment al carierei, la doar 20 de ani! După ce s-a calificat în finala pe trambulina mică, el a reușit același lucru și pe trambulina mare.

Cacina, săritură excelentă în calificările pe trambulina mare. Feldorean, prestaţie slăbuţă

Finala este sâmbătă, de la ora 13:00, în direct pe Eurosport 1, iar Ryoyu Kobayashi și Marius Lindvik sunt principalii favoriți la câștigarea titlului olimpic.
Beijing 2022
VIDEO | Friends&Family. Momente emoționante la revenirea acasă a săritorilor români
15/02/2022 LA 10:19

Cine este Daniel Andrei Cacina?

Dar cine este Daniel Cacina? "Este un sportiv care și-a urmat parcursul. A început la Clubul Școlar Dinamo Râșnov. Domnul Gheorghe Gerea i-a fost antrenor la început. Și acum colaborăm foarte bine cu domnia sa. A început odată cu programul OMV Move & Jump. Atât el, cât și Andrei Feldorean, Sorin Mitrofan, Mihnea Spulber, Daniela Haralambie și Diana Trâmbițaș. Toți acești 6 sportivi au început de la zero într-un program bun. Din acest motiv a venit rezultatul.
Daniel Cacina a crescut încet și singur. Acest lucru este și normal să se întâmple pentru o carieră mai lungă. Anul trecut a fost locul 14 la Campionatul Mondial de juniori. De altfel, acesta este primul lui an de seriori. A avut locuri foarte bune în competiții. S-a calificat în Cupa Mondială la 17 ani, a obținut puncte în Cupa Continentală. Nimic nu este întâmplător. Este un sportiv de viitor, educat, este și student. Are viitorul asigurat dacă va continua ", a răspuns antrenorul coordonator al lotului național de sărituri, Florin Spulber, la #Olympic Talks, pentru Eurosport România.
Ce are în mod special Daniel Cacina, din punct de vedere al săriturilor?
"Factorul decizional este foarte important la el. Când își dorește ceva, face cu adevărat. Din punct de vedere fizic, parametrii lui sunt foarte buni. Indicile de masă corporală este foarte bun, are 1.91 înălțime la 67-68 kg. Raportul portanței este foarte bun. Dacă reușeșete o desprindere bună, un timing bum, poate realiza o săritură foarte bună", l-a caracterizat Florin Spulber.
Concursul de azi este ultim,ul la individual, la sărituri cu schiurile, în cadrul Jocurilor Olimpice.
Beijing 2022
Momentele de neuitat ale concursului de sărituri cu schiurile, de la Beijing
14/02/2022 LA 17:05
Beijing 2022
Florin Spulber a comentat cel mai controversat subiect de la sărituri: "Nu m-au surprins"
12/02/2022 LA 13:54