Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cine este Daniel Cacina, reprezentatul României din finala de la sărituri?

Andrei Nicolae

Publicat 12/02/2022 la 12:36 GMT+2

Daniel Cacina s-a calificat pentru finala la sărituri cu schiurile pe trambulina mare, programată sâmbătă, de la ora 13:00.

Daniel Cacina

Credit imagine: Other Agency

Daniel Cacina se află în fața celui mai important moment al carierei, la doar 20 de ani! După ce s-a calificat în finala pe trambulina mică, el a reușit același lucru și pe trambulina mare.
picture

Cacina, săritură excelentă în calificările pe trambulina mare. Feldorean, prestaţie slăbuţă

Finala este sâmbătă, de la ora 13:00, în direct pe Eurosport 1, iar Ryoyu Kobayashi și Marius Lindvik sunt principalii favoriți la câștigarea titlului olimpic.

Cine este Daniel Andrei Cacina?

Dar cine este Daniel Cacina? "Este un sportiv care și-a urmat parcursul. A început la Clubul Școlar Dinamo Râșnov. Domnul Gheorghe Gerea i-a fost antrenor la început. Și acum colaborăm foarte bine cu domnia sa. A început odată cu programul OMV Move & Jump. Atât el, cât și Andrei Feldorean, Sorin Mitrofan, Mihnea Spulber, Daniela Haralambie și Diana Trâmbițaș. Toți acești 6 sportivi au început de la zero într-un program bun. Din acest motiv a venit rezultatul.
Daniel Cacina a crescut încet și singur. Acest lucru este și normal să se întâmple pentru o carieră mai lungă. Anul trecut a fost locul 14 la Campionatul Mondial de juniori. De altfel, acesta este primul lui an de seriori. A avut locuri foarte bune în competiții. S-a calificat în Cupa Mondială la 17 ani, a obținut puncte în Cupa Continentală. Nimic nu este întâmplător. Este un sportiv de viitor, educat, este și student. Are viitorul asigurat dacă va continua ", a răspuns antrenorul coordonator al lotului național de sărituri, Florin Spulber, la #Olympic Talks, pentru Eurosport România.
Ce are în mod special Daniel Cacina, din punct de vedere al săriturilor?
"Factorul decizional este foarte important la el. Când își dorește ceva, face cu adevărat. Din punct de vedere fizic, parametrii lui sunt foarte buni. Indicile de masă corporală este foarte bun, are 1.91 înălțime la 67-68 kg. Raportul portanței este foarte bun. Dacă reușeșete o desprindere bună, un timing bum, poate realiza o săritură foarte bună", l-a caracterizat Florin Spulber.
Concursul de azi este ultim,ul la individual, la sărituri cu schiurile, în cadrul Jocurilor Olimpice.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo