Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Momentele de neuitat ale concursului de sărituri cu schiurile, de la Beijing

Eurosport
DeEurosport

Publicat 14/02/2022 la 19:05 GMT+2

Ursa Bogataj, Kobayashi Ryoyu și Marius Lindvik sunt trei nume care au strălucit la Jocurile Olimpice. Săriturile s-au încheiat cu surpriza din concursul pe echipe, câștigat de Austria

Ryoyu Kobayashi gewinnt Gold in Peking

Credit imagine: Imago

De MARIAN URSESCU
Săriturile cu schiurile s-au încheiat la Jocurile Olimpice. Luni, pe trambulina mare de la Zhangjiakou, competiția masculină pe echipe s-a încheiat cu o uriașă surpriză. Slovenia era mare favorită, dar a fost învinsă la ultima săritură de Austria.
Olympics.com a analizat concursurile de sărituri cu schiurile de la Beijing și a scos în evidență cele trei mari concluzii.

Kobayashi, eroul Japoniei

Kobayashi Ryoyu pleca în concursul de sărituri ca mare favorit. Câștigase Turneul celor Patru Trambuline și era în mare formă. Existau însă tot felul de întrebări legate de săritorul asiatic. La PyeongChang 2018, terminase pe locul 7 concursul pe trambulina normală, și abia pe 10 pe trambulina mare.
Ryoyu a spulberat însă toate îndoielile, având evoluții foarte bune pe trambulina normală. Cu sărituri de 145,4 metri și 129,6 metri, Kobayashi Ryoyu a pus capăt așteptării de 50 de ani a Japoniei pentru o medalie de aur normală. De la 1972, de la Sapporo, nu mai izbutiseră niponii.

Bogataj, primul săritor cu schiurile din Slovenia care a câștigat aurul

Deși a fost de multă vreme recunoscută drept unul dintre cele mai mari talente de pe circuitul de sărituri cu schiurile, tânăra de 26 de ani nu gustase niciodată victoria într-un eveniment major. Ursa Bogataj era speranța care nu dăduse satisfacție. Până la Beijing. După o a doua săritură de 100 de metri, Bogataj a câștigat aurul pe trambulina normală și, odată cu el, primul titlu de sărituri cu schiurile din istoria Sloveniei. Ea a adăugat un al doilea aur două zile mai târziu, în proba pe echipe mixte.
Ursa Bogataj
Cvartetul sloven format din Kriznar, Bogataj, Timi Zajc și Peter Prevc a luat un aur istoric, depășind echipa Federației Ruse și pe cea a Canadei, următoarele formații pe podium.

Marius Lindvik, uriașul de pe trambulina mare

Înainte să înceapă competiția masculină pe trambulina mare, numele de pe buzele tuturor era acela al lui Kobayashi, cel care câștigase aurul pe trambulina normală. Lucrurile păreau să se adeverească după prima manșă, totul mergea conform planului pentru sportivul japonez, acesta fiind în fruntea clasamentului în fața norvegianului Marius Lindvik.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo