Localitatea elvețiană Engelberg a reprezentat la finalul săptămânii ultima stație înaintea celebrei competiții Turneul celor Patru Trambuline la sărituri cu schiurile, programată tradițional la cumpăna dintre ani (29 decembrie – 6 ianuarie), în Germania și Austria.
Pe o trambulină cu punctul de construcție la 125 de metri s-au desfășurat etapele individuale cu numărul 8-9. Sâmbătă a fost ziua lui Karl Geiger (Germania), care a câștigta concursul și l-a devansat pe Ryoyu Kobayashi (Japonia). Duminică seara a venit însă rândul niponului săse impună.
Engelberg
Karl Geiger, victorie fantastică la Engelberg, după o luptă palpitantă cu Ryoyu Kobayashi
18/12/2021 LA 19:56

Ryoyu Kobayashi, primul sportiv cu trei victorii în acest sezon

Într-un concurs în care vântul a bătut destul de tare, Ryoyu Kobayashi a obținut totuși o victorie destul de clară, cu un total de 306 puncte, după ce a zburat 136,5 metri în manșa a doua.

Ryoyu Kobayashi a câștigat etapa secundă de Cupă Mondială de la Engelberg

Japonezul terminase pe locul 2 după prima manșă, câștigată de elvețianul Killian Paier. Reprezentantul gazdelor a terminat însă doar pe locul 4 după ultima săritură din concurs. În spatele lui Ryoyu a venit ... Karl Geiger, în urcare cu două poziții după prima manșă. Norvegianul Marius Lindvik a completat podiumul duminică seara, el având și cea mai lungă săritură din concurs, de 138,5 metri, la fel ca și Halvor Egner Granerud, care a încheiat doar pe locul 6.
Două lucruri remarcăm în ceea ce privește lupta la vârf în Cupa Mondială. Ryoyu Kobayashi este primul sportiv care a câștigat trei etape în prima parte a sezonului, într-un start mai echilibrat ca niciodată. În primele 9 runde sunt deja șase câștigători. Apoi, săritorul japonez și Karl Geiger au plecat de la Engelberg cu câte 180 de puncte în Cupa Mondială, astfel că au luat un avans în ierarhia generală.
Înaintea Turneului celor Patru Trambuline, situația la vârf este următoarea:
  • Karl Geiger – 594 puncte
  • Ryoyu Kobayashi – 496 puncte
  • Halvor Egner Granerud – 361 puncte
  • Anze Lanisek – 359
  • Stefan Kraft – 358 puncte.
Ar mai fi de punctat faptul că în etapa secundă de la Engelberg, România a reușit să se califice prin Andrei Cacina. Sportivul român a avut o primă experiență într-o etapă de Cupă Mondială. El a terminat pe locul 50, după o săritură de 107,5 metri.
Beijing 2022
Beijing 2022 | România a calificat doi săritori la Jocurile Olimpice până acum
14/01/2022 LA 13:13
Beijing 2022
Beijing 2022 | Kamil Stoch, în pericol de a rata competiția de sărituri cu schiurile de la JO
13/01/2022 LA 10:50