Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ryoyu Kobayashi s-a impus într-un final palpitant la Garmisch-Partenkirchen, în Turneul celor Patru Trambuline

Andrei Nicolae

Publicat 01/01/2022 la 17:45 GMT+2

Ryoyu Kobayashi a câștigat și cu șansă etapa a 2-a din Turneul celor Patru Trambuline la sărituri cu schiurile, pentru că a avut un adversar, Markus Eisenbichler, care s-a ridicat la nivelul lui din aceste zile.

Ryoyu Kobayashi bei der Qualifikation von Garmisch-Partenkirchen

Credit imagine: Getty Images

Ryoyu Kobayashi (Japonia) este într-o formă extraordinară în această perioadă, iar acest lucru se reflectă din plin în Turneul celor Patru Trambuline la sărituri cu schiurile.
După victoria de la Oberstdorf (Germania), de la sfârșitul anulului trecut, niponul și-a trecut în cont succesul și la Garmisch-Partenkirchen (Germania). Azi, Ryoyu a avut însă și foarte multă șansă, pentru că Markus Eisenbichler (Germania) s-a ridicat la nivelul lui și i-a dat foarte multe emoții.
Ryoyu Kobayashi și Markus Eisenbichler și-au depus candidatura pentru a obține prima victorie din 2022 încă dupămanșa întâi, când ambii au sărit dincolo de 140 de metri. Japonezul a zburat până la 143 de metri și a obținut 148.8 puncte. Germanul s-a oprit după 141 de metri și a totalizat 145.8 puncte.
De cei doi s-a mai apropiat norvegianul Marius Lindvik, care a sărit 138 de metri și a adunat 141.9 puncte. Norvegianul nu a reușit însă să-și îmbunătățească performanța în manșa a doua. A sărit 138 de metri din nou, iar cu un total de 283.7 puncte nu l-a putut depăși nici pe slovenul Lovro Kos, care a încheiat pe podium la Garmisch.

Ryoyu Kobayashi a urmărit o săritură de siguranță în manșa a doua

Bătălia titanilor din această rundă a fost la superlativ. Eisenbichler a realizat cel mai lung zbor din concurs – 143.5 puncte și a adunat un total de 291 puncte. Germanul l-a pus sub presiune pe Kobayashi. Japonezul și-a păstrat însă nervii tari, a urmărit o săritură de siguranță, iar în final a izbutit-o. Cu o bară coborâtăpentru care a primit o compensație, cu un stil foarte bun și cu avantajul după prima manșă a reușit un plus de 0.2 puncte la final în fața lui Markus și și-a trecut în cont a doua victorie din acest sezon în Turneul celor Patru Trambuline. În manșa secundă, Ryoyu a zburat 135,5 metri.
picture

Două din două pentru Ryoyu Kobayashi în Turneul celor Patru Trambuline! Victorie și la Garmish

Așadar, Kobayashi și-a consolidat prima poziție în clasamentul general al Turneului celor Patru Trambuline. El are 593 de puncte și îi devansează pe Marius Lindvik – 580 de puncte și Lovro Kos – 576 puncte.
Sportivii se mută în Austria, unde sunt programate următoarele două etape. Prima este la Innsbruck în 3-4 ianuarie.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo