Gregor Schlierenzauer, dublu campion mondial și de două ori câștigător al Turneului "Celor Patru Trambuline", a anunțat pe blogul personal că se retrage din activitate, cu doar câteva luni înainte de Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, ceea ce ar fi reprezentat a patra sa ediție de Jocuri Olimpice.
"Chiar apreciez susținerea antrenorilor și partenerilor mei, care mi-au dat aripi la propriu. M-au conturat, m-au motivat și i-am avut în spate, dar nu au încercat niciodată să mă schimbe. Vreau să mulțumesc Asociației Austriece, Centrului Olimpic din Tyrol, antrenorilor, doctorilor, coechipierilor mei și tuturor oamenilor pe care i-am întâlnit pe dealuri", a spus Gregor Schlierenzauer.
Titisee-Neustadt
Anze Lanisek, a doua victorie a sezonului în Cupa Mondială! Cum arată clasamentul după 5 etape
ACUM 14 ORE
Acesta a câștigat 53 de etape de Cupă Mondială, un număr record, ultima venind în urmă cu aproape șapte ani. Din cauza mai multor accidentări la genunchi, cariera sa a fost încetinită în ultima perioadă, ultima accidentare fiind și motivul pentru care Schlierenzauer a decis să se retragă.
Pe 3 decembrie 2006, la doar 16 ani, Schlierenzauer era la prima sa victorie în Cupa Mondială, devenind unul dintre cei mai tineri săritori care câștigă la Lillehammer. La aproape o lună distanță, el a câștigat și etapa de la Oberstdorf din cadrul Turneului "Celor Patru Trambuline"
Austriacul în vârstă de 31 de ani a mai obținut și două medalii de bronz la Jocurile Olimpice de iarnă din 2010 de la Vancouver la individual și una de aur pe echipe. De asemenea, la ediția din 2014 de la Sochi, Schlierenzauer a obținut medalia de argint cu echipa Austriei.
Lillehammer
Katharina Althaus, învingătoare în etapa de Cupă Mondială de la Lillehammer
04/12/2022 LA 16:15
Sărituri cu Schiurile
Moment rar în Cupa Mondială de sărituri cu schiurile! Kraft și Granerud au împărțit locul 1 la Ruka
27/11/2022 LA 13:41