Mai sunt aproximativ 3 săptămâni până la startul Cupei Mondiale la sărituri cu schiurile și se fac deja pariurile pentru cine va câștiga Globul de Cristal la sărituri cu schiurile. Cea de-a 43-a ediție promite să fie incitantă, mai ales că în plin sezon sunt programate și Jocurile Olimpice Beijing 2022.
Practic, cei mai buni săritori vor avea diverse strategii, așa cum s-a întâmplat și în trecut, în anii olimpici. Nu întotdeauna câștigătorii de Cupe Mondiale au fost și campionii la Jocurile Olimpice.
Noul sezon al Cupei Mondiale la sărituri cu schiurile va începe pe 20 noiembrie. Principalul favorit este câștigătorul ediției trecute, norvegianul Halvor Egner Granerud, Kamil Stoch, Dawid Kubacki, Markus Eisenbichler, Ryoyu Kobayashi, Robert Johansson, Marius Lindvik, Anze Lanisek, Karl Geiger și Stefan Kraft sunt sportivii care îi vor contesta în principal supremația.
Sărituri cu Schiurile
Moment rar în Cupa Mondială de sărituri cu schiurile! Kraft și Granerud au împărțit locul 1 la Ruka
IERI LA 13:41

Halvor Egner Granerud a câștigat cu un avans de 382 de puncte

Utima ediție a Cupei Mondiale a cuprins 25 de concursuri și s-a încheiat cu un succes clar al norvegianului Halvor Egner Granerud. Înaintea acestui sezon, nordicul nu avea nicio victorie, iar cea mai bună clasare la "general" era un loc 15, în 2019.
https://i.eurosport.com/2021/02/28/3003288.jpg
În anul competițional 2020/21, Granerud și-a trecut însă în cont nu mai puțin de 11 victorii și a câștigat Cupa Mondială cât se poate de clar, cu un avans de 382 de puncte față de germanul Markus Eisenbichler. Au fost și singurii oameni care au depășit granița celor 1.000 de puncte la total. Trebuie evidențiat faptul că de la Janne Ahonen (2005) nici un campion nu a mai câștigat două titluri consecutiv.

Kamil Stoch excelează în anii olimpici

Kamil Stoch, unul dintre cei mai experimentați săritori din circuitul Cupei Mondiale, este la rândul lui un sportiv care merită toată atenția în stagiunea 2021/22. Asta pentru că polonezul excelează în anii olimpici. El deține în palmares două titluri de Cupă Mondială, chiar în anii în care au avut loc și Jocurile Olimpice, 2014 și 2018. Cu această ocazie, el a cucerit și cel puțin un titlu olimpic la Soci și Pyeongchang. Din 2004 și până azi, Stoch a adunat 39 de victorii la individual. În ultimul sezon, el a ocupat locul 3 la "general". După cum remarcă și mass-media din Polonia, câștigarea unei medalii în Beijing ar putea reprezenta punctul culminant al unei cariere de excepție.
https://i.eurosport.com/2021/03/24/3016889.jpg
Polonia are mai multe arme în tentativa de a-l detrona pe Halvor Egner Granerud, iar una dintre acestea este Dawid Kubacki. În ultimii 3 ani, el a fost o prezență constantă în Top 10, iar în ediția trecută a ajuns până pe locul 4. Dawid Kubacki a câștigat inclusiv prestigioasa competiție Turneul celor Patru Trambuline în 2020.
Germanii au și ei de luat o revanșă în noul sezon al Cupei Mondiale, după ce Markus Eisenbichler și Karl Geiger au terminat pe locul secund în ultimele două ediții, după Stefan Kraft, respectiv Halvor Egner Granerud. Germanii sunt campionii mondiali en-titre la echipe, dar speră să reușească să se impună și individual.

Ryoyu Kobayashi nu poate lipsi din grupul favoriților

Bineînțeles, din grupul favoriților nu poate să lipsească japonezul Ryoyu Kobayashi, încă unul dintre cei mai tineri pretendenți la titlu (25 ani). Niponul are victorii de etapă în ultimele ediții și a cucerit Globul de Cristal de o manieră categorică în ediția 2018/19.
https://i.eurosport.com/2020/01/02/2745424.jpg
Printre outsideri, îi putem enumera pe norvegienii Robert Johansson și Marius Lindvik, slovenul Anze Lanisek și austriacul Stefan Kraft.
Noul sezon va începe pe 20 noiembrie cu o competiție la Nizhny Tagil. Ulterior, caravana se va muta în Finlanda. Drumul spre Turneul celor Patru Trambuline, programat la cumpăna dintre ani, mai trece prin Polonia și Germania.
Iar înainte de Jocurile Olimpice de la Beijing (4-20 februarie), săritorii vor evolua în Polonia, Japonia și Germania. Urmează apoi concursuri în Finlanda și Norvegia, Campionatele Mondiale de zbor cu schiurile (perioada 11-13 martie), după care concurenții se vor întrece la Oberstdorf. Sezonul se va încheia în mod tradițional cu competiția de la Planica. În total, în Cupa Mondială vor fi 28 de etape, fără a socoti concursurile pe echipe.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Ruka
Anze Lanisek a câștigat prima etapă de la Ruka. Prima săritură a fost senzațională
26/11/2022 LA 13:53
Sărituri cu Schiurile
Spune-ne cine e săritorul cu schiurile preferat din istorie și câștigă cadouri din partea Eurosport
25/11/2022 LA 11:13