Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Kamil Stoch, noul lider în Turneul celor patru trambuline, după o evoluție superbă la Innsbruck

Cezara Paraschiv

Actualizat 03/01/2021 la 17:43 GMT+2

Polonezul Kamil Stoch, 33 de ani, ia o opțiune importantă pentru câștigarea celui de-al treilea "Vultur de Aur" al carierei, prin superba evoluție de la Innsbruck.

Kamil Stoch

Credit imagine: Newspix

Răsturnare de situație în Turneul celor patru trambuline, ediția 2021: Polonia este în sărbătoare după ce a terminat cu trei sportivi în Top 4 la Innsbruck, iar Kamil Stoch a preluat ferm conducerea la general, prin victoria de duminică.
Experimentatul Kamil Stoch a dat întreaga dovadă a valorii sale într-o etapă nebună la Innsbruck. Cu sărituri de 127,5 și, respectiv, 130 m în cele două manșe de duminică, de pe trambulina Bergisel, triplul campion olimpic și-a lăsat la 12 puncte în urmă toți adversarii, obținând a 37-a victorie a carierei în Cupa Mondială. Totalul său, 261,6 puncte, i-a asigurat o victorie detașată în fața slovenului Anze Lanisek, singurul care a reușit să spargă blocul polonez, terminând pe doi, în fața câștigătorului de la Garmisch-Partenkirchen Dawid Kubacki și a lui Piotr Zyla.
picture

Sărituri cu schiurile: Kamil Stoch câștigă etapa de la Innsbruck

Decepție pentru Granerud

Norvegianul Halvor Granerud a încheiat abia pe locul 15 competiția de la Innsbruck. O săritură modestă, de doar 116,5 m în prima manșă, i-a compromis șansele la victorie, la fel cum i s-a întâmplat și germanului Karl Geiger (locul 30, ultimul calificant în manșa întâi, apoi locul 16 la final).
Liderul Cupei Mondiale la startul noului an a revenit cu o săritură de 127,5 m în manșa secundă, însă totalul său a fost cu 27,3 puncte mai mic decât cel al lui Stoch. În aceste condiții, polonezul, campionul din 2017 și 2018 al Turneului celor patru trambuline, a preluat șefia la general, punând un avans de peste 20.5 puncte la general în fața norvegianului Granerud înaintea ultimei etape, de la Bischofshofen (5-6 ianuarie). În plus, Granerud a fost depășit și de Kubacki, Polonia ocupând acum primele două locuri la "general":
  • 1. Kamil Stoch (Polonia) 809,9 puncte;
  • 2. Dawid Kubacki (Polonia) 794,7 puncte (-15,2 puncte);
  • 3. Halvor Granerud (Norvegia) 789,3 puncte (-20,6);
  • 4. Karl Geiger (Germania) 785,2 puncte (-24,7);
  • 5. Markus Eisenbichler (Germania) 776,5 puncte (-33,4);
  • 6. Anze Lanisek (Slovenia) 770,4 puncte (-39,5)
În Turneul celor patru trambuline urmează o zi de pauză, iar apoi caravana săriturilor cu schiurilor ajunge la Bischofshofen (Austria).

Turneul celor patru trambuline: Innsbruck, rezultate finale:

Innsbruck
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol