Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Kubacki-show în Turneul celor patru trambuline! Nou record al trambulinei la Garmisch-Partenkirchen

Cezara Paraschiv

Actualizat 01/01/2021 la 18:13 GMT+2

Polonezul Dawid Kubacki a stabilit un nou record al trambulinei de la Garmisch-Partenkirchen, câștigând etapa a doua din Turneul celor patru trambuline, în fața norvegianului Halvor Granerud. Polonia a urcat și un al doilea sportiv pe podium: Piotr Zyla.

Dawid Kubacki

Credit imagine: Eurosport

Campion al ediției precedente a Turneului celor patru trambuline, David Kubacki a strălucit pe trambulina Olyimpiaschanze de la Garmisch-Partenkirchen. Polonezul a reușit cele mai lungi sărituri în cele două manșe programate vineri, în prima zi a noului an (139 m în manșa întâi și 144 în a doua), câștigând astfel a doua etapă din ediția 2020/2021 a tradiționalei întreceri de la cumpăna dintre ani. A doua săritură reprezintă, de altfel, un nou record al trambulinei din Germania, cu jumătate de metru peste cei 143,5 m reușiți de Simon Ammann în 2010 și egalat de Marius Lindvik în urmă cu 12 luni. Lindvik nu a luat startul de această dată, din cauza unor probleme dentale.
Am sărit așa cum mi-am dorit, a fost o întrecere foarte bună pentru mine. Eram la un punct distanță de lider înainte de manșa a doua, după o săritură bună, poate cu condiții diferite de vânt. M-am simțit excelent în zbor la săritura a doua, aterizarea a fost bună. Record de trambulină – extraordinar! | Dawid Kubacki
Întreaga delegație a Poloniei s-a descurcat, de altfel, excelent în Germania, în ciuda faptului că a trecut prin emoții uriașe, fiind la un pas să fie exclusă din competiție din cauza unui rezultat fals pozitiv la testul anti-Covid-19. Piotr Zyla a revenit după o evoluție modestă în calificări (doar locul 39), încheind etapa de la Garmisch-Partenkirchen pe locul trei (260,4 puncte, cu sărituri de 129,5 și 137 m). Înainte de ultima săritură din concurs, a lui Granerud, Polonia ocupa primele trei poziții, Zyla devansându-l pe Kamil Stoch pentru patru zecimi. Stoch însă a fost împins în afara podiumului.
picture

Rezumatul etapei de la Garmin, din Turneul celor 4 trambuline

Halvor Granerud, liderul Cupei Mondiale, a sărit 137 și 136 m vineri, terminând pe doi, la 7,2 puncte în urma lui Kubacki. Norvegianul câștigase manșa întâi, însă a avut o doză de ghinion la final de competiție: după ce Kubacki a stabilit noul record al trambulinei, vântul a întârziat evoluția germanului, acesta fiind nevoit să aștepte minute bune înainte de a se putea desprinde de pe bara de start. Cu toate acestea, Granerud are motive de bucurie la capătul primelor două etape din Turneul celor patru trambuline, întrucât a preluat conducerea la general, punând patru puncte avans în fața lui Karl Geiger, câștigător la Oberstdorf. Germanul a fost tras în jos de o evoluție mai puțin reușită în manșa întâi de la Garmisch-Partenkirchen: al 14-lea după prima săritură (131 m), germanul a recuprat mult grație unei sărituri de 138 m - una dintre cele mai lungi ale manșei decisive, încheind în cele din urmă pe locul 5 această etapă din Germania.
  • Turneul celor patru trambuline va continua în Austria. Etapa a treia este programată la Innsbruck (mâine și poimâine), iar mai departe soarta "Vulturului de Aur" va fi decisă la Bischofshofen, miercuri, pe 6 ianuarie.
  • Clasamentul general la jumătatea Turneului celor patru trambuline: 1 Granerud (555 puncte), 2. Geiger (551 puncte), 3. Kamil Stoch (548,3 puncte), 4. Dawid Kubacki (546,4 puncte), 5. Markus Eisenbichler (531,5 puncte).

Rezultatele finale de la Garmisch-Partenkirchen, a doua etapă din Turneul celor patru trambuline

4 Hills
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol