Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Debut perfect pentru români la Beijing! Andrei Feldorean și Andrei Cacina, calificați în concursul propriu-zis

Bianca Dumitru

Actualizat 05/02/2022 la 10:08 GMT+2

Primii doi români care au intrat în concurs la Beijing, Andrei Feldorean și Andrei Cacina, au reușit prestații bune. Amândoi s-au calificat în concursul propriu-zis de sărituri cu schiurile pe trambulina normală.

Andrei Feldorean și Andrei Cacina

Credit imagine: Eurosport

Andrei Feldorean și Andrei Cacina au debutat în această dimineață la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing. Cei doi săritori cu schiurile au avut prestații bune, cu care au reușit să obțină calificarea în concursul propriu-zis pe trambulina normală.
Primul român care a intrat în concurs a fost Andrei Feldorean, al șaselea pe lista de start. Sportivul a reușit o săritură de 76,5 metri, acumulând 55 de puncte grație cărora a încheiat concursul pe locul 45.
picture

Evoluția lui Andrei Feldorean, primul român intrat în concurs la Beijing 2022

Celălalt român de pe lista de start, Daniel Andrei Cacina, a fost al 12-lea din concurs. El a avut o evoluție mai bună decât a colegului său, ajungând la 83,5 metri și primind 70,9 puncte. Sportivul a prins podiumul intermediar, fiind pe locul 3 după 12 evoluții, dar a terminat competiția pe locul 40.
picture

Andrei Cacina, prestație încântătoare la debutul la Beijing 2022!

În urma celor două evoluții încântătoare, cei doi români s-au calificat în concursul propriu-zis de sărituri cu schiurile pe trambulina normală, care va avea loc mâine.
Citește și:

Cine s-a impus în calificări la Beijing

Marius Lindvik s-a clasat pe primul loc după calificările din această dimineață, cu o săritură de 100,5 metri pentru care a fost recompensat cu 116,7 puncte. Robert Johansson a terminat pe locul 2, după o evoluție de 103 metri pentru care a primit 116,6 puncte, iar podiumul a fost completat de Piotr Zyla, care a sărit 102,5 metri, având 112,1 puncte.
Unul dintre marii favoriți la cucerirea medaliei de aur, Ryoyu Kobayashi, a fost abia pe locul 4, reușind să sară doar 99 de metri, evoluție pentru care a primit 111,4 puncte.
picture

Ryoyu Kobayashi nu a prins podiumul după calificările pe trambulina normală

În plus, liderul clasamentului mondial, Karl Geiger, a ocupat a 9-a poziție a clasamentului final, cu 103,9 puncte obținute după o săritură de 97,5 metri.
Jocurile Olimpice de iarnă Beijing 2022 se desfășoară în perioada 4-20 februarie și pot fi urmărite integral pe Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo