Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Anze Lanisek, a doua victorie a sezonului în Cupa Mondială! Cum arată clasamentul după 5 etape

Nicu Savin

Publicat 09/12/2022 la 17:12 GMT+2

Anze Lanisek s-a impus în prima etapă individuală de la Titisee-Neustadt (Germania) , în Cupa Mondială de sărituri cu schiurile. Slovenul l-a devansat la limită pe polonezul David Kubacki, în timp ce pe ultima treaptă a podiumului a urca reprezentantul gazdelor, Karl Geiger.

Anze Lanisek | Ski Jumping Men | ESP Player Feature

Credit imagine: Getty Images

Anze Lanisek este printre cei mai în formă sportivi în acest start de sezon din Cupa Mondială de sărituri cu schiurile. Slovenul de 26 de ani a câștigat o etapă la Ruka, acum două săptămâni, iar azi a obținut un nou succes, în prima rundă de la Titisee-NEustadt (Germania).
Lanisek a sărit 133,5 metri în prima manșă și s-a clasat pe locul secund, la 1,5 puncte distanță de Halvor Egner Granerud (136,5 metri). Slovenul a sărit mult mai bine în manșa decisivă, 144 de metri, iar cu un punctaj total de 272,8 puncte a urcat pe prima treaptă a podiumului.
Pe locul doi s-a clasat David Kubacki, care a fost cel mai bun în manșa a 2-a, când a reușit cea mai lungă săritură din concurs: 144 de metri (în calificări sărise 145 de metri). Polonezul a avut un punctaj cumulat de 271,5 puncte, cu doar 1,3 puncte mai puțin decât învingătorul. Podiumul a fost completat de Karl Geiger, reprezentantul gazdelor, cu 269,2 puncte.

Anze Lanisek s-a apropiat de David Kubacki în clasamentul Cupei Mondiale

În urma succesului de azi, Anze Lanisek a urcat pe locul doi în clasamentul general al Cupei Mondiale, devansându-l pe Stefan Kraft, abia al 8-le astăzi. Lider rămâne David Kubacki, câștigătorul primelor două etape stagionale, desfășurate la Wisla.
Clasamentul la vârf al Cupei Mondiale după 5 etape (din 39)
  • 1.David Kubacki - 370 de puncte
  • 2.Anze Lanisek - 336 puncte
  • 3.Stefan Kraft - 317 puncte
  • 4.Halvor Egner Granerud - 276 de puncte
  • 5.Piotr Zyla - 222 de puncte
  • 6.Manuel Fettner - 176 de puncte
  • 7.Marius Lindvik - 116 puncte
  • 8.Karl Geiger - 114 puncte
  • 9.Daniel Tschofening - 109 puncte
  • 10.Michael Hayboeck - 107 puncte
Anze Lanisek este de departe cel mai bine clasat sloven în Cupa Mondială (Timi Zajc este următorul, pe locul 17), astfel că în el se pun toate speranțele câștigării Globului Mare de Cristal. Ultimul sloven care a triumfat în Cupa Mondială a fost Peter Prevc, în sezonul 2015-2016.
Sâmbătă va fi zi de pauză la Titsee-Neustadt, dar icarii moderne vor reveni în acțiune duminică, când se va desfășura o nouă etapă individuală. Săptămâna viitoare, sportivii vor concura la Engelberg, în Elveția, iar apoi va începe Turneul celor 4 Trambuline, pe 29 decembrie, prima etapă urmând a avea loc la Obersdorf.
Toate competițiie de sărituri cu schiurile pot fi urmărite în direct și în exclusivitate pe Eurosport și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo