Într-o epocă în care România aproape că nu mai contează la sporturile de iarnă, Andrei Feldorean a obținut performanța de a se califica în finala Campionatului Mondial de sărituri cu schiurile. În calificările de astăzi, românul de 20 de ani legitimat la ACS Săcele a reușit un salt de 104 metri, totalizând un punctaj de 85,1 puncte. Astfel, Feldorean s-a clasat pe locul 42 și va participa mâine cel puțin la prima manșă din finală.
Andrei Cacina, Alexandru Spulber și Sorin Mitrofan au fost ceilalți participanți ai României la calificări, dar aceștia s-au clasat în afara primilor 50 și nu vor fi mâine în finală.

Stefan Kraft, cel mai bun în calificări

Sărituri cu Schiurile
Moment rar în Cupa Mondială de sărituri cu schiurile! Kraft și Granerud au împărțit locul 1 la Ruka
IERI LA 13:41
Cel mai bun punctaj din calificări i-a aparținut austraicului Stefan Kraft, care l-a devansat cu numai 0,7 puncte pe norvegianul Jonas Andre Forfang. Pe locul 3 s-a clasat Markus Eisenbichler. Mai mulți favoriți precum Kamil Stoch, Karl Geiger sau Anze Lanisek au avut prestații modeste, dar s-au calificat în runda finală, unde rezultatele din calificări nu vor conta.
Liderul la zi al Cupei Mondiale, Halvor Egner Granerud nu a a participat, el fiind în izolare fiind depistat pozitiv cu Covid-19. Chiar și așa norvegianul poate sărbători deja câșigarea Globului de Cristal, deoarece nu mai poate fi întrecut de niciun oponent până la finalul sezonului.
Rezultate calificări
https://i.eurosport.com/2021/03/04/3005833.jpg
Ruka
Anze Lanisek a câștigat prima etapă de la Ruka. Prima săritură a fost senzațională
26/11/2022 LA 13:53
Sărituri cu Schiurile
Spune-ne cine e săritorul cu schiurile preferat din istorie și câștigă cadouri din partea Eurosport
25/11/2022 LA 11:13