Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Lindvik "sparge gheața" la Zakopane. Rezultate modeste pentru trei dintre performerii sezonului

Cezara Paraschiv

Publicat 17/01/2021 la 19:08 GMT+2

Norvegianul Marius Lindvik a câștigat, duminică, etapa individuală din Cupa Mondială de sărituri cu schiurile de la Zakopane (Polonia).

Marius Lindvik

Credit imagine: Getty Images

După două clasări pe podium în etapele din Turneul celor patru Trambuline, norvegianul Marius Lindvik a reușit, duminică, la Zakopane, să își treacă în cont prima victorie de Cupă Mondială în acest sezon. Al doilea la capătul manșei întâi, Lindvik a reușit să îl învingă pe slovenul Anze Lanisek, reușind o săritură cu doi metri mai lungă în manșa decisivă a acestei a 14-a etape din Cupa Mondială.
Lindvik a reușit, de altfel, cea mai lungă săritură în ambele manșe (135 m în prima, 145,5 în a doua). Trei sportivi au reușit să depășească dimensiunea trambulinei în manșa secundă, câștigându-și totodată locurile pe podium: câștigătorul Marius Lindvik, Anze Lanisek (al doilea, cu o săritură ce a măsurat 143,5 m în manșa a doua) și norvegianul Robert Johansson (141 m în manșa a doua).
După ce sâmbătă a condus Austria spre victorie în etapa pe echipe, Daniel Huber a încheiat pe locul patru concursul individual de la Zakopane. A fost decepție pentru țara gazdă, Polonia, care a punctat în Top 10 doar prin Andrzej Stękała (locul 5). Kamil Stoch, câștigătorul de la "4 Hills" a terminat pe locul 11, în timp ce Dawid Kubacki a fost al 15-lea, după ce ambii se clasaseră în a doua jumătate a plutonului la capătul primei manșe, fiindu-le imposibil să recupereze.
Liderul Cupei Mondiale Halvor Egner Granerud a înregistrat un rezultat dezamăgitor, clasându-se pe locul 23, însă păstrează primul loc la general și după această etapă.

Rezultatele etapei de Cupă Mondială de la Zakopane

Zakopane
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol