Costa Popovici a acceptat invitația Eurosport și a stat de vorbă cu noi despre high diving, despre încercările pe care le-a înfruntat în cariera lui de plonjor, dar și despre reușitele remarcabile pe care le-a bifat până acum. Costa este primul român din istoria competiției Red Bull Cliff Diving World Series, cea mai spectaculoasă competiție de sărituri de la mare înălțime (27 de metri), iar performanțele lui de până acum au demonstrat că-și merită locul acolo.
Pentru tot ce a reușit până acum, Costa se gândește la o medalie la Jocurile Olimpice de anul viitor. El ne-a vorbit despre șansele pe care le-ar avea și le-a descris drept reale, însă ne-a mărturisit că obiectivul său principal este calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Constantin Popovici a reprezentat România la sărituri, platforma de 10 metri, în cadrul Jocurilor Olimpice de la Beijing din 2008, el clasându-se atunci pe locul 23.
În 2018 şi 2019, Popovici a reuşit să obţină medaliile de argint, respectiv bronz la Cupa Mondială la sărituri de la mare înălţime (27 m). Anul trecut, la Red Bull Cliff Diving World Series, circuitul mondial de sărituri în apă de la mare înălţime, s-a clasat pe locul 4.
Sărituri de pe Stânci
Cătălin Preda, un nou rezultat remarcabil! A încheiat pe podium circuitul Red Bull Cliff Diving
15/10/2022 LA 20:25

Ce ne-a spus Costa Popovici

INTERVIU | Constantin Popovici visează la o medalie la Jocurile Olimpice din 2021

Sărituri de pe Stânci
Constantin Popovici şi Cătălin Preda, aur și argint la sărituri de la mare înălțime la Roma
20/08/2022 LA 18:08
Sărituri de pe Stânci
Românii au fost la înâlțime în Seria Mondială Red Bull Cliff Diving. Aur și argint la Copenhaga
18/07/2022 LA 19:09