De MARIAN URSESCU
În dorința de a atrage publicul tânăr spre Jocurile Olimpice de iarnă, CIO a introdus în programul olimpic și Freeski Big Air. O competiție extremă de sărituri cu schiurile de pe trambuline special amenajate.
Chinezii au construit arena de Big Air în Parcul Industrial Shougang, lângă Beijing, în fapt o fabrică de oțel. Până acum, arenele de Big air erau construite pe schele metalice și demontate după concursuri.
Beijing 2022
Beijing 2022 | Ucraineanul Abramenko, îmbrățișat de rusul Burov după ce a câștigat argintul
05/03/2022 LA 12:06
Chinezii au construit însă o arenă permanentă, pentru a permite tinerilor chinezi să se antreneze și după terminarea Jocurilor Olimpice.
Bir Air constă într-o săritură cât mai înaltă în timpul căreia sportivii trebuie să arate cât mai multe execuții acrobatice.
https://i.eurosport.com/2022/02/08/3309547.jpg
Marți a avut loc la Big Air Shougang concursul destinat fetelor. Prima campioană olimpică din istoria probei este o chinezoaică, născută în San Francisco din tată american și mamă chineză.
POVESTEA SUPERMODELULUI DIN SAN FRANCISCO, EILEEN GU, CARE FACE SENZAȚIE ÎN CONTUL CHINEI LA SCHI ACROBATIC
Eileen Gu este gata să devină cea mai mare vedetă americană a acestor Jocuri, în timp ce concurează sub steagul chinez, având în vedere că mai este în cursă pentru încădouă titluri olimpice, la slopestyle și halfpipe, probe la care a câștigat două titluri mondiale.
Schioarea este supermodel în devenire și reprezintă China din 2019. În concurs ea a realizat un trick pe care nu l-a mai încercat niciodată.

Au criticat locația construcției

Pe rețelele de socializare au fost și voci care au criticat faptul că arena a fost construită într-un parc industrial. Că în imaginle TV, săriturile sportivurilor sunt eclipsate de griul furnalelor care fumegă în plan secundar.
Sportivii au fost în schimb foarte fericiți că pot să-și facă săriturile pe o arenă din beton și nu una din schele metalice unde să se simtă fiecare aterizare!
Jocurile Olimpice de iarnă Beijing 2022 se desfășoară în perioada 4-20 februarie și pot fi urmărite integral pe Eurosport și Eurosport Player.
Beijing 2022
Schi Acrobatic - Beijing 2022 - Rezumate de la Olimpiadă
19/02/2022 LA 03:40
Beijing 2022
Schi Acrobatic - Beijing 2022 - Rezumate de la Olimpiadă
18/02/2022 LA 08:40