Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Sărituri acrobatice printre furnale în parcul industrial

Eurosport
DeEurosport

Publicat 08/02/2022 la 21:22 GMT+2

Chinezii au construit arena de Freestyle Skiing în parcul industrial din Shougang, periferia Beijingului. Freeski Big Air este una dintre cele șapte discipline debutante la Jocurile Olimpice din 2022

Partia de schi acrobatic pe care se concurează la Beijing se află în apropierea unui combinat siderurgic

Credit imagine: Eurosport

De MARIAN URSESCU
În dorința de a atrage publicul tânăr spre Jocurile Olimpice de iarnă, CIO a introdus în programul olimpic și Freeski Big Air. O competiție extremă de sărituri cu schiurile de pe trambuline special amenajate.
Chinezii au construit arena de Big Air în Parcul Industrial Shougang, lângă Beijing, în fapt o fabrică de oțel. Până acum, arenele de Big air erau construite pe schele metalice și demontate după concursuri.
Chinezii au construit însă o arenă permanentă, pentru a permite tinerilor chinezi să se antreneze și după terminarea Jocurilor Olimpice.
Bir Air constă într-o săritură cât mai înaltă în timpul căreia sportivii trebuie să arate cât mai multe execuții acrobatice.
Partia de schi acrobatic pe care se concurează la Beijing se află în apropierea unui combinat siderurgic
Marți a avut loc la Big Air Shougang concursul destinat fetelor. Prima campioană olimpică din istoria probei este o chinezoaică, născută în San Francisco din tată american și mamă chineză.
Eileen Gu este gata să devină cea mai mare vedetă americană a acestor Jocuri, în timp ce concurează sub steagul chinez, având în vedere că mai este în cursă pentru încădouă titluri olimpice, la slopestyle și halfpipe, probe la care a câștigat două titluri mondiale.
Schioarea este supermodel în devenire și reprezintă China din 2019. În concurs ea a realizat un trick pe care nu l-a mai încercat niciodată.

Au criticat locația construcției

Pe rețelele de socializare au fost și voci care au criticat faptul că arena a fost construită într-un parc industrial. Că în imaginle TV, săriturile sportivurilor sunt eclipsate de griul furnalelor care fumegă în plan secundar.
Sportivii au fost în schimb foarte fericiți că pot să-și facă săriturile pe o arenă din beton și nu una din schele metalice unde să se simtă fiecare aterizare!
Jocurile Olimpice de iarnă Beijing 2022 se desfășoară în perioada 4-20 februarie și pot fi urmărite integral pe Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo