Schioarea tuturor recordurilor, cu 47 de slalomuri câştigate în Cupa Mondială de schi alpin, un record absolut la o singură disciplină, s-a dezechilibrat după doar câteva porţi şi a fost nevoită să abandoneze după doar câteva secunde din prima manşă.
Mai îngrijorător, americanca a părut debusolată în zona de sosire.
"Am plecat cu o stare de spirit foarte bună şi am fost eliminată. Este dezamăgitor. Sunt pierdută, nu prea ştiu ce a mers prost", a spus Shiffrin, imaginându-şi chiar cum ar putea s-o ajute tatăl ei, care a murit într-un accident la începutul lui 2020.
Beijing 2022
Mikaela Shiffrin, dărâmată de căzături! Viktoria Rebensburg: "Sunt fără cuvinte!"
09/02/2022 LA 08:59
"Aş vrea să-l pot suna pe tata", a spus ea.
Americanca, ce are deja trei medalii olimpice (aur la slalom în 2014, aur la uriaş şi argint la combinată în 2018), va mai concura la JO 2022 la super-uriaş, vineri, apoi la coborâre şi combinată.
Citește și:

Mikaela Shiffrin, consolată de iubitul său, Aleksander Aamodt Kilde

Shiffrin a primit un mesaj de consolare de la iubitul său, schiorul norvegian Aleksander Aamodt Kilde.
"Când te uiţi la această imagine, poţi inventa atât de multe afirmaţii, semnificaţii şi gânduri. Cei mai mulţi dintre voi vă uitaţi probabil la asta spunând: 'a pierdut', 'nu poate face faţă presiunii' sau 'ce s-a întâmplat?'", a scris Kilde pe Instagram.
Asta mă frustrează, fiindcă tot ceea ce văd este un sportiv de top care face ceea ce face un sportiv de top! Face parte din joc şi se întâmplă. Presiunea pe care o punem cu toţii asupra sportivilor este uriaşă, aşa că haideţi ca şi sprijinul pe care-l oferim să fie la fel de mare. Totul ţine de echilibru şi suntem pur şi simplu nişte oameni normali!! Te iubesc, Kaela!", a adăugat norvegianul.
Shiffrin şi Kilde nu au ascuns povestea lor de dragoste înaintea Jocurilor de la Beijing şi erau consideraţi mari favoriţi la medalii.
Dacă norvegianul a luat medalia de bronz la slalom super-uriaş, în schimb americanca se gândeşte dacă va continua Jocurile după cele două curse dezamăgitoare, scrie DPA.
Sursa: Agerpres
Beijing 2022
Mikaela Shiffrin, înainte de JO: "Nu e niciun curcubeu sau răsărit de soare, doar o presiune uriașă"
02/02/2022 LA 11:33
Beijing 2022
Petra Vlhova s-a impus în slalomul de la Lienz și a ajuns la 3 victorii în acest sezon
29/12/2021 LA 15:02