Shiffrin este fără îndoială marea vedetă a schiului mondial, având deja, la doar 26 de ani, 3 medalii olimpice, 3 Globuri Mari de cristal și 6 medalii de aur la Mondiale. La Beijing, deși a avut probleme de sănătate în ultimul timp, era printre marile favorite la slalom, slalom uriaș și combinata alpină.
Primele două opțiuni au căzut, după ce Shiffrin a abandonat. Viktoria Rebensburg, fosta mare schioare germană, crede că sportiva din SUA a avut un mental alterat serios după ce a căzut la slalom uriaș. În consecință, nici șansele la combinata alpină nu par să fie foarte mari.
"Sunt fără cuvinte. Căzătura de la slalomul uriaș și-a mâncat toată încrederea în propriile forțe. A părut complet nesigură, a arătat ca și cum ar fi la începutul pregătirii pentru o competiție, nu în timpul ei", a spus Viktoria Rebensburg pentru Eurosport.
Beijing 2022
Mikaela Shiffrin, devastată după ratarea din proba de slalom! Ce a declarat legendara schioare
09/02/2022 LA 19:18

Mikaela Shiffrin, "dărâmată" după ce a ieșit din cursă la slalomul olimpic: "Doamne Dumnezeule!"

CITEȘTE ȘI:
ANUNȚUL LUI LIU SHAOANG, CEL CARE A BENEFICIAT DE DESCALIFICAREA FRATELUI SĂU PENTRU A LUA BRONZUL OLIMPIC

Shiffrin a vorbit despre sănătatea mintală înainte de Beijing

La câteva luni după ce uriașa Simone Biles, poate cea mai mare gimnastă din istorie, a capotat la Tokyo, la Jocurile Olimpice de vară, o altă sportivă din SUA, Mikaela Shiffrin, a vorbit despre sănătatea mintală, chiar înainte de startul JO de la Beijing.
"Nu e niciun curcubeu sau răsărit de soare. Spectatorii privesc de pe margine și zic: "Ce mișto trebui să fie, te distrezi pe părtie, schiezi și poți deveni campion olimpic". E plăcut doar atunci când treci linia de finish și vezi lumina verde, în cazul în care stabilești cel mai bun timp. În rest, ziua respectivă e incredibil de stresantă și inconfortabilă. Știi că se așteaptă aur de la tine și nimic altceva. Orice alt loc e un eșec. Oamenii nu concep că poți termina și pe alt loc în afară de locul 1, iar asta aduce o presiune pe care nu mulți o pot înțelege", a spus Shiffrin, potrivit eurosport.co.uk.
În absența lui Shiffrin, Petra Vlhova a câștigat azi slalomul de la Beijing, deși terminase manșa întâi abia pe 8. Slovaca a făcut o manșă secundă perfectă și le-a devansat pe pe Katharina Liensberger (Austria) și Wendy Holdener (Elveția).
Beijing 2022
Mikaela Shiffrin, înainte de JO: "Nu e niciun curcubeu sau răsărit de soare, doar o presiune uriașă"
02/02/2022 LA 11:33
Beijing 2022
Petra Vlhova s-a impus în slalomul de la Lienz și a ajuns la 3 victorii în acest sezon
29/12/2021 LA 15:02