în proba de 1000 de metri din cadrul short trackului, la Jocurile Olimpice. După eliminarea sud-coreeanului Hwang Daeheon, marele favorit al probei, trei chinezi (Ziwei Ren, Wnlong Li și Shaoang Liu) și doi frați maghiari cu origini chinezești (Shaoang Liu și Sandor Shaolin Liu) luptau pentru aur, în marea finală.
Strategii peste strategii, cursă reluată pentru că patina unuia dintre chinezi s-a rupt. Campionul mondial Sandor Shaolin Liu (26 de ani) a câștigat cursa, a sărit în brațele antrenorilor la final, dar după numai trei minute a venit verdictul. A primit un cartonaș galben pentru două greșeli comise în cursă și a fost descalificat!
CITEȘTE ȘI:
Beijing 2022
Kwak Yoongy a făcut spectacol la premiere cu "Dynamite". Mișcările lui au devenit virale
17/02/2022 LA 03:24

Liu Shaoang, după bronzul de la Beijing: "Sunt onorat"

Aurul și argintul au revenit astfel, după descalificarea ungurului, reprezentanților țării gazdă, iar bronzul a mers la alt maghiar, Liu Shaoang. Acesta se sacrifică de obicei în cursele tacticizate pentru fratele său, care este ceva mai rapid. Ca atare, medalia obținută, prima din istoria Ungariei în probele individuale la Jocurile Olimpice, în proba de short-track, e motiv de mândrie pentru Liu.
"M-am simțit bine să fiu aici, desigur că a fost puțin ciudat să stau singur pe podium, dar sunt onorat și bucuros să fiu primul medaliat individual al Ungariei. Așa că sunt mândru că port această medalie la gât" , a spus sportivul de 23 de ani pentru M4 Ungaria.
Maghiarii au oportunitatea să își ia revanșa azi, la 1500 de metri, însă Liu Shaoang a atras atenția că așteptările nu ar trebui să fie la fel de mari, cursa fiind puțin cam lungă pentru calitățile sportivilor.
"Oricine a urmărit rezultatele noastre în ultimii ani poate ști că 1500 nu este distanța noastră favorită. Cred că vom gândi cursele puțin mai tactic și, deși s-ar putea să nu fim cei mai rapizi, vom face totul pentru un rezultat mare", a mai spus sportivul maghiar.
Beijing 2022
Minjeong Choi, pentru a doua oară campioană olimpică la 1500 de metri
16/02/2022 LA 14:04
Beijing 2022
Canada, campioană olimpică la ștafeta de 5000 de metri
16/02/2022 LA 13:28