Invitat la emisiunea Olimpic Talks, la Eurosport, Emil Imre, antrenorul de patine al Ungariei, fost campion olimpic de tineret la FOTE Brașov 2013, a dezvăluit lucruri senzaționale din viața sa și nu numai.
Prezent în China, alături de lotul de short-track al Ungariei, care a câștigat deja trei medalii la Beijing, între care una de aur, Emil a vorbit despre începuturile sale de colaborare cu federația de la Budapesta.
https://i.eurosport.com/2022/02/14/3317101.jpg
Beijing 2022
Kwak Yoongy a făcut spectacol la premiere cu "Dynamite". Mișcările lui au devenit virale
17/02/2022 LA 03:24
"Am plecat din România la Budapesta ca să lucrez. În construcții, am fost zugrav, am făcut de toate ca să fac rost de bani, să mă întrețin și să termin Facultatea începută la Bacău. Nu știu de unde au aflat ei că sunt la Budapesta. Dar m-au găsit și m-au ofertat”, a spus Emil.

" Am început această meserie la 13-14 ani!"

Emil Imre a dezvăluit și cum a început să se ocupe de pregătirea echipamentului de concurs. "Noi, în România, nu aveam pe nimeni să facă asta. Să știe să ascută, să îndoaie patinele. Eu am învățat singur. Între două concursuri i-am ajutat și pe alții, pe cei care practic concurau cu mine! Bineînțeles că pentru bani", a povestit tehnicianul.
A aplicat la diferite programe ca să obțină bani. Cu ajutorul Fundației pentru Comunitate a cumpărat aparatul de îndoit patine. E aparatul pe care lucrează și acum la naționala Ungariei! "Să nu credeți că e o meserie ușoară. Băieții au diferite lame, este foarte greu să devii un specialist. La lama dreaptă nu întoarce așa bine, trebuie să vezi pe gheață, să înțelegi ce spune despre patine sportivul și să schimbi.
Am învățat tot timpul, dar am ajuns aici și am devenit campioni olimpici”, spune mândru Emil.

A refuzat Ungaria ca sportiv, a acceptat ca antrenor

Emil Imre a făcut dezvăluiri în premieră la Olimpic Talks. "După FOTE ei m-au sunat și mi-au oferit să devin sportivul Ungariei. Eu nu am vrut. M-am simțit bine, până la FOTE am avut ajutor, de la federație și de la cluburi, în România. M-am simțit respectat. Am avut un trai bun la Miercurea Ciuc, îmi plăcea echipa, antrenorii. Îmi place să fiu acasă, cu ai mei, nu am vrut să plec în lumea largă", a dezvăluit tehnicianul.
A acceptat însă când i s-a propus să devină antrenor pentru echipament. "Ungaria are șase antrenori, șeful e un maerican. Ei investesc cât este nevoie pentru a avea rezultate. Au început short-track în 5 orașe, între care Budapesta, Miskolc, Debrecen, Gyor. După cum lumea a văzut, țara asta mică a câștigat medalie de aur la Olimpiada de irană! Ei au încredere că dacă ajută sportivii de mici, pot să continue la același nivel"
Apoi a adăugat. "Mă simt trist fiindcă acum 10-12 ani sportivii români erau la același nivel ca Ungaria. Am concurat și cu Shaolin, și cu Shaoang Liu care sunt aici, la Beijing, și sunt primii sportivi ai Ungariei. Îmi aduc aminte că la un concurs în Polonia am câștigat, iar Shaolin a fost pe locul 2. Sunt trist", a povestit Emil.
Shaolin Liu a câștigat două medalii de bronz la JO 2022 și e campion olimpic cu ștafeta la JO 2018. Emil Imre a abandonat sportul de performanță în 2018.
Beijing 2022
Minjeong Choi, pentru a doua oară campioană olimpică la 1500 de metri
16/02/2022 LA 14:04
Beijing 2022
Canada, campioană olimpică la ștafeta de 5000 de metri
16/02/2022 LA 13:28