Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

LIVE BLOG JO | Hwang Daeheon, campion olimpic la short track, 1500m. Germania, un nou aur la sanie

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 09/02/2022 la 17:23 GMT+2

Zi specială la Beijing. Norvegia şi Germania s-au poziţionat pe primele două locuri în clasamentul pe medalii, după rezultatele foarte bune obţinute miercuri. Cel mai spectaculos moment al zilei a fost reprezentat de slalomul feminin, acolo unde Vlhova, doar a 8-a după prima manşă, a reuşit să recupereze impresionant şi să ia aurul.

Hwang Daeheon

Credit imagine: Getty Images

UPDATE | După ce Comitetul Olimpic Rus s-a impus cu 1-0 în prima partidă a turneului olimpic masculin de hochei pe gheașă, în al doilea meci al zilei, Danemarca a produs o primă surpriză, câștigând partida contra Cehiei, scor 2-1. După primele partide ale turneului masculin, Danemarca și Comitetul Olimpic Rus se află pe primele două poziții ale grupei B, urmate de Cehia și Elveția.
Mâine vor avea loc patru partide la Beijing din cadrul turneului olimpic masculin de hochei pe gheață:
Grupa A
  • Canada-Germania (ora 15:10)
  • SUA-China (ora 15:10)
Grupa C
  • Suedia-Letonia (ora 06:10)
  • Finlanda-Slovacia (ora 10:40)
UPDATE | Astăzi au avut loc primele patru partide ale turneului olimpic masculin de curling:
  • Danemarca-Canada 5-10
  • Statele Unite ale Americii-Comitetul Olimpic Rus 6-5
  • Norvegia-Elveția 7-4
  • China-Suedia 4-6
UPDATE | Germania a obținut un nou aur la sanie. Tobias Wendl și Tobias Arlt au cucerit medalia de aur în proba de dublu sanie masculin. Medalia de argint a revenit tot unor germani, Toni Eggert și Sascha Benecken, în timp ce medalia de bronz a fost obținută de austriecii Thomas Steu și Lorenz Koller.
picture

Tobias Wendl și Tobias Arlt au cucerit medalia de aur în proba de dublu sanie masculin

UPDATE | Hwang Daeheon este campion olimpic la short track, în proba masculină de 1500 de metri. Sud-coreeanul a fost cel mai rapid în finală, terminând cursa cu timpul de 2:09,219. Pentru completarea podiumul a fost nevoie de foto-finish, iar canadianul Steve Dubois (2:09.254) a obținut medalia de argint, în timp ce bronzul i-a revenit rusului Semen Elistratov (2:09.267).
picture

Hwang Daeheon, campion olimpic în proba de 1500 de metri la short track

UPDATE | Românii Vasile Marian Gîtlan şi Darius Lucian Şerban au terminat cu timpul de 59.694 manşa întâi a probei de dublu sanie, din cadrul Jocurilor Olimpice de la Beijing. Reprezentanţii noştri au stabilit al 12-lea rezultat intermediar din 13 perechi, câte evoluaseră până au intrat ei pe circuit.
picture

Prima manşă pentru Gîtlan şi Şerban, la sanie dublu

UPDATE | Două recorduri olimpice în calificările probei de 1000 de metri feminin, din cadrul competiţiei de short track. Minjeong Choi (Coreea de Sud) a setat un timp de 1:28:053, pentru ca marea învinsă de la 500 de metri, olandeza Suzane Schulting să doboare la rândul ei recordul olimpic în seria următoare (1:27:292).
picture

Suzane Schulting, record olimpic la 1000 metri

UPDATE | Norvegia a urcat pe primul loc în clasamentul pe medalii, aşa cum anticipau specialiştii. Vikingii au 4 medalii de aur, 2 de argint şi 4 de bronz. Germania e pe doi, tot cu 4 medalii din cel mai strălucit metal, iar nemţii pot să treacă chiar pe primul loc la finalul zilei, după proba de dublu sanie.
UPDATE | Liu Shaolin Sandor, sportivul maghiar descalificat la 1000 de metri după ce cucerise aurul, a început în forţă calificările de la 1500. Încă din sferturi, ungurul cu origini chinezeşti a setat un nou record olimpic.
picture

Liu Shaolin Sandor, sportivul deposedat de aur la 1000 de metri, record olimpic la 1500

UPDATE | Cursă fabuloasă în proba de 10 kilometri schi fond, din cadrul combinatei nordice. Vinzenz Geiger duce mai departe tradiţia nemţilor şi cucereşte aurul, după un final incredibil. Conaţionalul său, Johannes Rydzek, părea scăpat în câştigător, cu 800 de metri înainte de finish, dar Geiger a sprintat ireal, aducându-i cu el pe Joergen Graabak (Norvegia) şi Lukas Greiderer (Austria). Aceasta a fost ordinea pe podium, Rydzek cedând complet pe final.
picture

Vinzenz Geiger, victorie superbă la combinată nordică, după un finish de poveste

1 minut şi 26 de secunde a fost distanţa pe care a avut-o de recuperat Geiger faţă de Yamamoto, liderul de după sărituri. Japonezul a cedat complet la fond, terminând abia pe 14.
UPDATE | Au mai rămas 3 seturi de medalii de acordat azi. Iată programul:
  • 13:00 Combinată nordică (proba de schi fond)
  • 14:20 Sanie dublu - masculin
  • 15:20 Short track - 1500 metri - masculin
UPDATE | COR s-a impus la limită, scor 1-0, în faţa Elveţiei, în turneul masculin de hochei.
UPDATE | Ceremonia de premiere în concursul pe echipe la patinaj artistic a fost amânată. S-au invocat probleme "urgente juridice".
UPDATE | Ryota Yamamoto (Japonia) a devenit mare favorit la aur în proba de combinata nordica. Niponul a sarit 108 metri si va pleca în proba de schi fond cu 38 de secunde avans fata de locul secund. Chiar daca nu e cel mai rapid pe schiuri, Yamamoto are un avans care poate fi decisiv.
Combinata nordică
Trebuie spus ca, dupa Eric Frenzel, Germania l-a pierdut si pe Terence Weber pentru aceasta proba. Acesta din urma daduse un test negativ, dar la ultimele analize a rezultat ca neamtul înca are COVID-19.
Proba de schi fond din cadrul combinatei nordice va avea loc de la ora 13:00.
UPDATE | Wendy Holdener a luat azi bronz olimpic la slalom. În 2021, elvețianca a căzut teribil și nu știa dacă va mai putea reveni la cel mai înalt nivel. Un adevărat model de abnegație dat de marea campioană.
UPDATE | Lindsey Jacobellis e campioană olimpică la snowboard cross, la 36 de ani! Acesta este singurul titlu care-i lipsea din palmares americancei! Franțuzoaica Chloe Trespeuch a cucerit medalia de argint, în timp ce canadianca Maryeta Odine a câștigat medalia de bronz.
picture

Beijing 2022: Lindsey Jacobellis e campioană olimpică la snowboard cross, la 36 de ani

UPDATE | Cu 6 medalii la Mondiale, Vlhova, care a cucerit anul trecut globul mare de cristal, și-a trecut în palmares prima medalie olimpică. Emoțiile au fost mari, iar slovaca a împărtășit cu noi primele impresii.
picture

Prima reacție a Petrei Vlhova, după incredibilul aur cucerit la slalom

UPDATE | Petra Vlhova (Slovacia) e campioană olimpică la slalom feminin. Marea campioană a terminat prima manșă abia pe locul 8, însă a făcut o manșă secundă fabuloasă, cucerind aurul. Ea le-a devansat pe Katharina Liensberger (Austria) și Wendy Holdener (Elveția).
picture

Petra Vlhova, campioană olimpică la slalom, după o manșă a doua "extraterestră"

Interesant e că între primele 3 clasate a existat un ecart de doar 12 sutimi. Un alt lucru inedit e că primele 3 clasate după manșa întâi nu au reușit să intre în medalii.
UPDATE | Shaun White și-a luat revanșa în manșa secundă a calificărilor la halfpipe, obținând 86,25 puncte. Americanul s-a calificat în finală, deși a avut emoții după căzătura din prima manșă.
picture

Uriașul Shaun White, calificare fantastică în finala de halfpipe, după ce a căzut în prima manșă

UPDATE | Imaginea zilei vine din calificările probei de Halfpipe masculin. Timingul perfect nu exi...
UPDATE | Uriașul Shaun White a căzut în calificările de la Halfpipe, la un McTwist 1260! Americanul care a dominat total proba în ultimul deceniu e în pericol să nu se califice în finală, după ce a obținut un punctaj de doar 25,25 puncte.
White e triplu campion olimpic, astfel că absența sa din finală ar fi una dintre cele mai mari surprize de la această ediție a Jocurilor Olimpice. Americanul a anunțat că Beijing 2022 e ultima mare competiție a carierei.
UPDATE | Norvegianul Birk Ruud câștigă medalia de aur la big air cu un punctaj total de 187.75, în timp ce americanul Colby Stevenson pleacă acasă cu medalia de argint, având un punctaj total de 183.00. La a treia participare la Jocurile Olimpice, suedezul Henrik Harlaut obține medalia de bronz, cu un punctaj total de 181.00.
picture

Birk Ruud a devenit campion olimpic la big air la Jocurile Olimpice de la Beijing, la 21 de ani

UPDATE | Sportiva din Germania Lena Duerr, prima care a luat startul în slalomul olimpic, a câștigat manșa întâi la Beijing, cu 52,17. Pe podium au urmat-o elvețianca Michelle Gisin (52,20) și suedeza Sara Hector (52,29).
UPDATE | Din păcate, Ioana Maria Constantin a fost descalificată la slalomul olimpic în urma unei ratări. După un start bun, sportiva din Predeal a cedat.
picture

Maria Constantin, descalificată la slalomul olimpic de la beijing 2022, după un start bun

UPDATE | Mikaela Shiffrin ratează din nou! Și-a cedat șansa chiar de la început, iar dubla campioană olimpică este descalificată în a treia cursă consecutivă la Beijing 2022. Incredibilă dezamăgire pentru sportiva din SUA. Ea a fost a șaptea concurentă la slalom, dar a ratat devreme o poartă după ce a abordat prea larg un jalon.
Chiar și cu descalificarea neașteptată a Mikaelei Shiffrin, va exista o nouă campioană olimpică la slalomul feminin. Suedeza Frida Hansdotter, câștigătoarea ediției din 2018, s-a retras din competiție, elvețianca Wendy Holdener și austriaca Katharina Gallhuber fiind acum singurele sportive care pot cuceri medalii în mod consecutiv în cadrul evenimentului.
picture

Mikaela Shiffrin, "dărâmată" după ce a ieșit din cursă la slalomul olimpic: "Doamne Dumnezeule!"

UPDATE | Mikaela Shiffrin are azi o șansă mare la medalie. Echipa olimpică a SUA este încă în căutarea primului său aur la Jocurile Olimpice de la Beijing 2022. Aceasta ar putea fi șansa ei în ziua în care e programat slalomul. Shiffrin, care a fost eliminată luni din slalomul uriaș, este una dintre favoritele în proba în care a câștigat aurul în urmă cu opt ani la Soci.
UPDATE | Avem parte de multă acțiune în această dimineață la snowboard - halfpipe, unde americanca Chloe Kim este campioana en-titre, dar țara gazdă își pune toate speranțele în Liu Jiayu și Cai Xuetong. Queralt Castellet, port-drapelul Spaniei, și coechipierul american al lui Kim, Maddie Mastro, completează primii cinci capi de serie. Lungimea suprafeței este de 220 m, cu o înclinare de 18°. Înclinarea verticală este de 82°.
UPDATE | Bună dimineața. Deschidem ziua a cincea a Live Blogului dedicat Jocurilor Olimpice. Azi, România are în competiții 3 reprezentanți, pe Maria Constantin la schi alpin, slalom, prima manșă, și pe Marian Gîtlan și Darius Șerban la sanie, dublu masculin runda 1-2.
Știre inițială
Șase medalii de aur vor fi decernate miercuri, la Beijing. Vom asista la întreceri pentru medalii la slalom feminin, schi acrobatic, sanie, combinata nordică 10 km, finala de la short track 1.500 de metri și la cea de snowboard big cross feminin.
Începe și turneul masculin de curling după ce marți au fost desemnate medaliile în competiția de dublu mixt. Vor mai fi antrenamentele oficiale de la schi combinată alpină, dar și de la sărituri cu schiurile, trambulina mare, la masculin.

Două curse cu români

Prezență românească în slalomul feminin și la sanie dublu masculin.
Maria Constantin va lua startul în a doua sa cursă la Beijing. La slalomul uriaș a terminat pe 45, tânăra de 21 de ani având o prestație foarte bună. Speră să repete evoluția și la slalom.
La sanie, tandemul Marian Gîtlan-Darius Șerban speră într-o clasare cât mai bună între cele 17 dubluri care vor lua startul. Este o primă posibilitate pentru ”tricolori” de a prinde un loc între primele 15 la Jocurile Olimpice.

Echipa Federației Ruse e din nou favorită

Miercuri începe la Beijing și turneul olimpic la hochei pe gheață masculin. Este pentru prima dată în istorie când vor participa 12 echipe, și nu 10 ca până acum. Echipa Federației ruse pornește din nou din postura de mare favorită în condițiile în care super-puterile SUA și Canada vin fără cei mai importanți jucători din NHL, liga profesionistă nord-americană.
De altfel, Rusia este campioana olimpică en-titre. La PyongChang 2018 am asistat la una dintre cele mai mari surprize din istoria acestui sport după ce Germania a reușit să se califice în finală! Nemții au pierdut în prelungiri aurul olimpic. Canada, de 9 ori campioană olimpică, bronzul de la PyongChang, e cotată cu șansa a doua. Urmează apoi, în ordine, Finlanda, Suedia, Cehia și Elveția.
Grupele turneului olimpic la hochei masculin:
  • Grupa A: Canada, SUA, Germania, China
  • Grupa B: Rusia, Cehia, Elveția, Danemarca
  • Grupa C: Finlanda, Suedia, Slocavia, Letonia

Duelul reginelor de la slalom

Toții ochii sunt pe slalomul feminin, care va debuta la ora 4:15. Petra Vlhova și Mikaela Shiffrin sunt în centrul atenției. Din ultimele 42 de slalomuri la Cupa Mondială, 39 au fost câștigate de cele două! Și slovaca, dar și americanca vin după dezamăgirea de la slalomul uriaș, care ar putea să se simtă încă din punct de vedere mental. Favorită pare Vlhova, după cele cinci victorii ale ei în ultimele 7 curse din acest an. Ea și-a asigura deja globul de cristal al categoriei. Vlhova nu are nici o medalie olimpică și presiunea ar putea să atârne greu. Schiffrin are în schimb, trei distincții olimpice, dintre care două de aur. În plus, e de patru ori campioană mondială a probei.
Slovakia's Petra Vlhova (L) and USA's Mikaela Shiffrin react after the second run of the Women's Giant Slalom event during the FIS Ski Alpine World Cup in Soelden, Austria, on October 23, 2021.
CLASAMENTUL PE MEDALII
1. Suedia 4 1 1
2. Olanda 3 3 1
3. China 3 2 0
3. Germania 3 2 0
5. Norvegia 3 1 4
PROGRAM 9 FEBRUARIE
SNOWBOARD
3:30 Feminin, halfpipe, calificări
5:00 Feminin, snowboard cross, distribuire
6:30 Masculin, halfpipe, calificări
8:30-9:45 Feminin, snowboard cross
SCHI ALPIN
4:15 Feminin, slalom, prima manșă (Maria Constantin)
7:00 Feminin, slalom, manșa a doua
SCHI ACROBATIC
5:00 Masculin, Big air
HOCHEI PE GHEAȚĂ, turneul masculin, grupe
10:40 Federația Rusă-Elveția
15:10 Cehia-Danemarca
COMBINATA NORDICĂ
10:00 Masculin, sărituri cu schiurile
13:00 Masculin, cross country, 10 km
PATINAJ VITEZĂ SHORT TRACK
13:00 Masculin, 1500 m, primele runde
13:44 Feminin, 1.000 m, primele runde
14:29-15:13 Masculin, 1.500 m, semifinale, finale
14:45 Feminin, Feminin, ștafetă 3.000 m
CURLING, turneul masculin
14:05 Danemarca-Canada
14:05 SUA-Federația Rusă
14:05 China-Suedia
14:05 Norvegia-Elveția
SANIE
14:20-15:35 Dublu masculin runda 1-2 (Marian Gîtlan-Darius Șerban)
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo