Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mikaela Shiffrin, optimistă după ratarea din prima zi a Campionatelor Mondiale de schi alpin

Eurosport
DeEurosport

Publicat 06/02/2023 la 22:45 GMT+2

Mikaela Shiffrin a ratat luni proba de combinată alpină din cadrul Campionatelor Mondiale de schi alpin de la Courchevel/Meribel (Franţa). După încheierea competiției, americanca a vorbit despre ce s-a întâmplat și cum se simte.

Mikaela Shiffrin nu a luat medalie la combinata alpină, după ce a ratat o poartă în manșa de slalom

"Nu mă tem că se va repeta", a declarat americanca Mikaela Shiffrin după ce a ratat luni și a pierdut proba de combinată alpină din cadrul Campionatelor Mondiale de schi alpin de la Courchevel/Meribel (Franța), unde era mare favorită.
Mikaela Shiffrin a fost nevoită să abandoneze după ce a ieșit în decor la finalul probei de slalom, ceea ce nu i s-a mai întâmplat după eșecul de anul trecut de la Jocurile Olimpice de la Beijing, unde a ieșit de trei ori în decor și nu a obținut nicio medalie.
"Nu m-a deranjat, dar știam că oamenii mă vor întreba. Nu mi-e teamă că se va repeta. Am depășit ce s-a întâmplat anul trecut. Dacă ar fi să aleg între sezonul pe care l-am avut, în care am reușit mai multe curse incredibile, și să nu obțin nicio medalie la Mondiale, aș alege sezonul pe care l-am avut", a asigurat americanca, care a strălucit în actualul sezon în Cupa Mondială, reușind deja 11 victorii.
"Bineînțeles că sunt dezamăgită fiindcă că nu am terminat și nu am luat medalie, dar sunt și destul de încântată fiindcă am schiat foarte bine", a spus Shiffrin.
"La capătul pârtiei, suprafața a devenit mai puțin compactă și mai instabilă, am văzut asta la recunoaștere, am vrut să rămân foarte tare pe schiuri, activă. Putea fi un loc capcană dacă eram foarte rapidă, asta s-a întâmplat", a explicat ea.
"Recuperasem mai mult sau mai puțin întârzierea față de Brignone (câștigătoarea probei - n. r.), înaintea startului nu știam dacă voi fi capabilă. Sunt bucuroasă că am reușit măcar asta", a adăugat americanca.
Shiffrin trebuie acum să se concentreze pe slalomul super-uriaș, prevăzut miercuri, înainte de disputa slalomul uriaș și slalomul săptămâna viitoare.
La sfârșitul lui ianuarie, americanca în vârstă de 27 de ani a ajuns la 85 de succese în Cupa Mondială de schi alpin, apropiindu-se la o singură victorie de recordul absolut deținut de legendarul suedez Ingemar Stenmark.
Italianca Federica Brignone a obținut luni medalia de aur în proba de combinată alpină din cadrul CM de schi alpin de la Courchevel/Meribel, fiind urmată de podium de elvețianca Wendy Holdener și austriaca Ricarda Haaser.
Sursa: AGERPRES
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo