Echipa Suediei a terminat pe locul 3 în finala probei de ștafetă 4 x 5 km la schi fond, fiind depășită doar de sportivele Comitetului Olimpic Rus și de cele ale Germaniei, care au obținut medaliile de aur, respectiv argint.
Suedeza Frida Karlsson a avut o evoluție destul de slabă în finală, reușind să piardă două poziții în clasament (5) față de locul pe care era echipa sa (3) în momentul în care și-a început cursa. Astfel, coechipiera sa, ultima din ștafetă, Jonna Sundling, a avut o misiune dificilă în încercarea de a reveni pe podium.
Sundling a făcut o figură frumoasă și după un sprint palpitant a depășit-o pe finlandeza Krista Parmakoski, ajutându-și echipa să urce pe locul 3.
Beijing 2022
Beijing 2022 : Highlights - Women's 30km Mass Start
20/02/2022 LA 06:12
La ceremonia de premiere, atunci când sportivelor le-au fost acordate medaliile de bronz, Karlsson a vrut să-și pună medalia la gâtul lui Sundling, arătându-și recunoștința față de modul în care colega sa a evoluat.

Frida Karlsson a refuzat medalia de bronz după o evoluție slabă în finala de schi fond de la Beijing

Citește și:
După ce schioarele din echipa Suediei au protestat, Karlsson a primit medalia, însă în momentul fotografiilor aceasta apare vizibil jenată, ulterior menționând: "Nu merit această medalie."
Potrivit presei internaționale, evoluția mai slabă din finală ar fi fost legată de problemele de sănătate cu care s-a confruntat în ultima vreme.
După proba de skiatlon, Frida Karlsson a declarat că s-a simțit goală și obosită, dar ulterior a avut nevoie de îngrijiri medicale după cursa de 10 km, acuzând probleme respiratorii.
Beijing 2022
Cross Country Skiing Men's Mass Start - Beijing 2022 - Rezumate de la Olimpiadă
19/02/2022 LA 12:03
Beijing 2022
Primul fondist care câștigă cinci medalii la aceeași ediție a Jocurilor Olimpice
19/02/2022 LA 10:02