Deținătoare a trei Globuri Mari de Cristal, Shiffrin are un palmares inegalabil în istoria schiului, pentru o sportivă de vârsta ei. Și-a făcut debutul în Cupa Mondială la doar 15 ani, iar de atunci a câștigat 62 de curse în Cupa Mondială. Are deja trei medalii olimpice în palmares (două de aur) și 7 medalii la Campionatele Mondiale (5 de aur).
Dave Ryding și Gus Kenworthy sunt convinși că, dacă va fi ferită de accidentări, Shiffrin va fi un punct de reper în schi pentru mult timp de acum înainte.
"Nu există vreo limită pentru ea, poate obține câte victorii vrea. Dacă va fi încă în concurs la vârsta mea (n.r. 32 de ani), poate spulbera orice record. Nu va mai fi nimeni ca ea, cel puțin nu în viitorul apropiat", a declarat Dave Ryding, completat de Gus Kenworthy: "E absolut impresionantă. Mikaela e un geniu pe pârtie și va deține toate recordurile posibile".
Schi
Cea mai bună schioare a României n-a fost pusă pe lista pentru CM. Ministrul Novak a intervenit
27/01/2021 LA 17:12
https://i.eurosport.com/2019/12/17/2738248.jpg
Cu atât de multe performanțe în CV, mulți se întreabă ce o mai motivează pe Shiffrin. Aceasta nu a făcut un scop în sine din a doborî recordurile și, precum Nadal în tenis, are un alt obiectiv: vrea în permanență să fie mai bună, să se dezvolte, să aducă ceva în plus în evoluțiile ei.
"Cred că sunt mai mult motivată de faptul că vreau să îmi îmbunătățesc în permanență deplasarea pe schiuri, nu de recorduri. Consider că am obținut deja mai mult decât mi-am imaginat vreodată în schi, iar scopul meu e să fiu mereu mai bună. Când ies pe pârtie, vreau întotdeauna să fiu peste cea care am fost ieri, să găsesc trasele ideale. Simt că îmi îmbunătățesc în permanență tehnica, iar asta se vede și în timpii pe care îi obțin", a spus sportiva din SUA pentru Eurosport.

Shiffrin a fost mai întâi...fotbalistă

O sportivă care debutează la 15 ani în Cupa Mondială are fără îndoială un talent enorm. Interesant e că până la 13 ani Mikaela nici măcar nu schiase la modul profesionist. Ea și-a canalizat mai întâi energia spre fotbal, unde era destul de bună. Șansa a făcut să fie înscrisă într-un program de dezvoltare și, în scurt timp, specialiștii americani au realizat că are niște calități excelente, pe care le poate valorifica în schiul alpin.
"Am fost foarte bună la fotbal și, pe la 12-13 ani, antrenorul meu mi-a zis că ar trebui să mă înscriu în Programul Olimpic de dezvoltare. Imediat m-am identificat ca o schioare, înainte de orice altceva. Nici măcar nu a fost vorba de o alegere, totul a venit natural", a mai spus Shiffrin.
În 2019, Shiffrin a obținut 17 victorii, majoritatea la slalom și slalom uriaș. La Mondiale a obținut două medalii de aur și un bronz, astfel că, din exterior, sezonul a părut unul perfect. O perfecționistă, sportiva născută în Colorado a dezvăluit că nu a fost nici pe departe așa, în multe momente simțindu-se vulnerabilă.
"Nu a fost nici pe departe un sezon care să meargă bine. Uneori am simțit că totul merge împotriva mea, însă am avut o echipă în spate care a manageriat foarte bine situația"
Schi
Johanna Bassani a încetat din viață, la doar 18 ani! Varianta vehiculată privind moartea sa
12/05/2020 LA 13:35
Schi
Furio Lescarini, un fost schior italian, găsit decedat în locuința sa
25/04/2020 LA 11:51