Războiul din Ucraina o izolează tot mai mult pe Rusia, mai multe competiții care trebuiau să aibă loc în cea mai întinsă țară din lume fiind suspendate.
Duminică, la etapa de floretă din cadrul Cupei Mondială, de la Cairo, echipa Ucrainei a luat o decizie care a fost aplaudată de cei prezenți în sală. Claude Younes, Maxim Garavsky și Andriy Pogregbyak au refuzat să iasă pe planșă în meciul din optimile de finală, cu Rusia.
CITEȘTE ȘI:
Scrimă
Asalt spre eternitate! S-a stins din viață o mare personalitate
06/04/2022 LA 20:32
MEDVEDEV, MESAJ EMOȚIONANT CĂTRE PUTIN, DUPĂ CE A DEVENIT NUMĂRUL UNU MONDIAL

Rușii au apreciat demersul ucrainenilor

Oficialii ucraineni le-au explicat oficialilor situația, apoi le-au întors spatele rușilor și au părăsit sala, salutând publicul. Interesant e că rușii nu au văzut acest gest ca un afront direct, semn că și ei înțeleg și sunt de acord cu hotărârea rivalilor. Unul dintre sportivii ruși e surprins de camere cum îi aplaudă pe ucraineni, întărind încă o dată că războiul este unul fără vreo susținere din partea oamenilor de rând.
Înainte de a părăsi sala, ucranenii au prezentat și un mesaj, scris pe o coală de hârtie mare. "Opriți războiul! Salvați Ucraina! Stop, Rusia! Salvați Ucraina, salvați Europa!", au scris jucătorii echipei de floretă din Ucraina.
Scrimă
Argint pentru România! Echipa masculină de sabie juniori, medaliată cu argint la Mondiale
04/04/2022 LA 17:14
Scrimă
Ana Maria Popescu a revenit la treabă, după retragerea din activitate! Ce funcție ocupă
08/03/2022 LA 16:27