Jucătorii ruși de tenis nu au căutat să se ascundă în contextul invaziei din Ucraina. Dimpotrivă, au ieșit în față și au cerut stoparea războiului, conștienți că acțiunea țării lor nu are nicio justificare. Ucraina este un stat suveran și independent și așa ar trebui să rămână.
În ziua în care a devenit oficial numărul unu mondial, Daniil Medvedev a ieșit în față cu un mesaj emoționant și puternic, al cărui destinatar este Vladimir Putin. Numărul unu mondial a cerut încetarea războiului și a făcut trimitere la copiii ucraineni cărora războiul le interzice posibilitatea de a visa și de a cunoaște frumusețea lumii din jur.
"Cred că vă amintiți cu toții discursul meu după finala de la Australian Open. Au fost doar gândurile mele și visele mele din copilărie. Astăzi vreau să vorbesc pentru fiecare copil din această lume. Toți au vise, viața abia începe, atât de multe lucruri noi și frumoase urmează: primii prieteni, primele momente și emoții memorabile. Tot ceea ce văd și simt li se întâmplă pentru prima dată. Prin urmare, cer pace, pace între țări. Copiii se nasc cu speranță, cred în tot ce îi înconjoară: în oameni, în dragoste, în siguranță și onestitate, în abilitățile lor. Să fim uniți pentru că copiii ar trebui să viseze", a scris Medvedev pe Instagram.
Wimbledon
Daniil Medvedev nu renunță: vrea să joace la Wimbledon! Anunțul rusului de pe locul 2 ATP
16/05/2022 LA 08:14
CITEȘTE ȘI:
ELINA SVITOLINA, GEST URIAȘ: DONEAZĂ TOT CE CÂȘTIGĂ DIN TENIS PENTRU UCRAINA! "EU SUNT UCRAINA! TOȚI SUNTEM UCRAINA"

Rublev a cerut și el încetarea războiului Rusia - Ucraina

Andrey Rublev a câștigat turneul de la Dubai și a intrat în TOP 500 ATP. După ce l-a învins pe Hubert Hurkacz în semifinale, rusul a transmis și el un mesaj emoționant în contextul situației tensionate dintre Ucraina și Rusia.
Tenismenul a scris: "Fără război, vă rog!", iar imaginile au devenit virale pe rețelele de socializare, rusul câștigând simpatia celor care sunt împotriva acțiunilor din ultimele zile.
În momentele astea realizezi cât de lipsit de importanță e meciul tău. Nu mai contează. Ce se petrece în lume e teribil. Realizezi cât de important e să ai liniște, cât de importantă e pacea și să îi respecți pe ceilalți indiferent de circumstanțe, să arăți unitate. Ar trebui să avem grijă de planeta asta și unii de ceilalți. Pentru mine asta e cel mai important| Andrey Rublev
Mutua Madrid Open
Djokovic a lăudat jocul și mentalitatea puștiului lui Alcaraz, după înfrângerea de la Madrid
08/05/2022 LA 05:15
Tenis
Daniil Medvedev revine în circuit chiar înainte de Roland Garros! La ce turneu va juca rusul
06/05/2022 LA 14:37