Situația geopolitică tensionată din estul Europei se reflactă, din păcate, și în sportul mondial, iar Jocurile Olimpice au fost scena unui moment extrem de controversat. Pericolul începerii unui război între Rusia și Ucraina ține în alertă întreaga lume, iar un sportiv ucrainean a dorit să transmită un mesaj cu privire la acest aspect.
Este vorba despre Vladyslav Heraskevych, un sportiv de 23 de ani care reprezintă Ucraina în concursul de skeleton. După ce a terminat manșa a 3-a finalei, cu un timp modest, acesta a afișat o pancartă pe care se vedea scris "Nu războiului în Ucraina".

Mesajul politic afișat de un sportiv ucrainean, la Beijing, după ce și-a terminat cursa

Beijing 2022
Rușii au cerut sancționarea ucraineanului care a afișat un mesaj politic în timpul JO. Decizia CIO
13/02/2022 LA 15:44
Televiziunea care produce transmisiunea a mutat imediat imaginea de pe sportiv, dar fapta era deja consumată.

Vladyslav Heraskevych, primul sportiv care afișează un mesaj politic la Beijing

Acesta este primul mesaj politic afișat la Jocurile Olimpice de la Beijing. E posibil ca mai mulți sportivi să fi intenționat să recurgă la asemenea gesturi, dar organizatorii au fost foarte stricți și nu au apărut astfel de episoade.
CIO interzice vehement orice practică de acest gen, politizarea sportului fiind un subiect extrem de tensionat în ultimii ani. Rămâne de văzut dacă Heraskevych va fi sancționat în vreun fel pentru gestul său. Oricum, scopul ucraineanului a fost atins, el neavând nicio șansă la medalii în concursul la care a luat parte.
Beijing 2022
Skeleton Women's Final - Beijing 2022 - Rezumate de la Olimpiadă
12/02/2022 LA 16:09
Beijing 2022
Skeleton Men's Final - Beijing 2022 - Rezumate de la Olimpiadă
11/02/2022 LA 16:45