Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Rușii au cerut sancționarea ucraineanului care a afișat un mesaj politic în timpul JO. Decizia CIO

Cristian Mihală

Publicat 13/02/2022 la 17:44 GMT+2

Comitetul Internațional Olimpic a decis să nu ia vreo acțiune împotriva lui Vladyslav Heraskevych, ucraineanul care, în timpul probei de skeleton, a afișat mesajul "Nu războiului în Ucraina".

220211_CLIP_SKN_HERASKEVYCH.new

Credit imagine: Eurosport

Situația geopolitică tensionată din estul Europei se reflactă, din păcate, și în sportul mondial, iar Jocurile Olimpice au fost scena unui moment extrem de controversat. Pericolul începerii unui război între Rusia și Ucraina ține în alertă întreaga lume, iar un sportiv ucrainean a dorit să transmită un mesaj cu privire la acest aspect.
Este vorba despre Vladyslav Heraskevych, un sportiv de 23 de ani care reprezintă Ucraina în concursul de skeleton. După ce a terminat manșa a 3-a finalei, cu un timp modest, acesta a afișat o pancartă pe care se vedea scris "Nu războiului în Ucraina".
picture

Mesajul politic afișat de un sportiv ucrainean, la Beijing, după ce și-a terminat cursa

CITEȘTE ȘI:

CIO nu îl va sancționa pe Heraskevych

Presa rusă a luat imediat foc și a cerut sancționarea sportivului, considerând că nu e loc pentru politic în sport. CIO nu va lua însă vreo măsură împotriva lui Heraskevych, considerând că a transmis un mesaj de pace și nimic altceva. Totuși, unul dintre membrii Comitetului Internațional Olimpic a mers imediat la echipa sportivului, înainte de manșa a 4-a, transmițându-i că ar fi ideal ca mesajul să nu fie afișat din nou, la final. Ucraineanul s-a conformat, mai ales că avusese deja prilejul de a-și face cunoscut mesajul.
"După ce s-a întâmplat, am vorbit cu echipa şi cu sportivul şi i-am explicat situaţia. În ultima manşă nu a mai afişat mesajul. A înţeles. Vrem cu toţii pace, dar am convenit cu toţii, sportivii au fost de acord că terenul de joc şi podiumul nu sunt locurile potrivite pentru mesaje", a declarat Mark Adams, purtător de cuvânt al CIO.
Ca orice om normal, nu vreau război. Vreau pace în țara mea și în lume. Asta e poziția mea, așa că lupt pentru ea. Lupt pentru pace | Heraskevici, pentru BBC.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo