Situația geopolitică tensionată din estul Europei se reflactă, din păcate, și în sportul mondial, iar Jocurile Olimpice au fost scena unui moment extrem de controversat. Pericolul începerii unui război între Rusia și Ucraina ține în alertă întreaga lume, iar un sportiv ucrainean a dorit să transmită un mesaj cu privire la acest aspect.
Este vorba despre Vladyslav Heraskevych, un sportiv de 23 de ani care reprezintă Ucraina în concursul de skeleton. După ce a terminat manșa a 3-a finalei, cu un timp modest, acesta a afișat o pancartă pe care se vedea scris "Nu războiului în Ucraina".

Mesajul politic afișat de un sportiv ucrainean, la Beijing, după ce și-a terminat cursa

Beijing 2022
Skeleton Women's Final - Beijing 2022 - Rezumate de la Olimpiadă
12/02/2022 LA 16:09
CITEȘTE ȘI:
SCENE DRAMATICE LA FINALUL PROBEI FEMININE DE PURSUIT LA BIATLON

CIO nu îl va sancționa pe Heraskevych

Presa rusă a luat imediat foc și a cerut sancționarea sportivului, considerând că nu e loc pentru politic în sport. CIO nu va lua însă vreo măsură împotriva lui Heraskevych, considerând că a transmis un mesaj de pace și nimic altceva. Totuși, unul dintre membrii Comitetului Internațional Olimpic a mers imediat la echipa sportivului, înainte de manșa a 4-a, transmițându-i că ar fi ideal ca mesajul să nu fie afișat din nou, la final. Ucraineanul s-a conformat, mai ales că avusese deja prilejul de a-și face cunoscut mesajul.
"După ce s-a întâmplat, am vorbit cu echipa şi cu sportivul şi i-am explicat situaţia. În ultima manşă nu a mai afişat mesajul. A înţeles. Vrem cu toţii pace, dar am convenit cu toţii, sportivii au fost de acord că terenul de joc şi podiumul nu sunt locurile potrivite pentru mesaje", a declarat Mark Adams, purtător de cuvânt al CIO.
Ca orice om normal, nu vreau război. Vreau pace în țara mea și în lume. Asta e poziția mea, așa că lupt pentru ea. Lupt pentru pace | Heraskevici, pentru BBC.
Beijing 2022
Skeleton Men's Final - Beijing 2022 - Rezumate de la Olimpiadă
11/02/2022 LA 16:45
Beijing 2022
Mesajul politic afișat de un sportiv ucrainean, la Beijing, după ce și-a terminat cursa
11/02/2022 LA 13:17