Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

O sportivă de la skeleton a fost eliberată din centrul de izolare din Beijing după ce a cerut ajutor în lacrimi

Andrei Nicolae

Actualizat 03/02/2022 la 10:04 GMT+2

Kim Meylemans, reprezentanta Belgiei la sekeleton, a fost dusă greșit într-o a doua unitate Covid. CIO a intervenit, iar sportiva se simte acum "în siguranță" în Satul Olimpic.

Kim Meylemans in lacrime racconta la sua drammatica quarantena

Credit imagine: Twitter

Kim Meylemans, reprezentanta Belgiei la sekeleton, a fost eliberat dintr-o unitate de izolare din Beijing, în urma unei cereri de ajutor într-un videoclip plin de lacrimi postat pe Instagram.
Sportiva a confirmat că acum se simte "în siguranță" în Satul Olimpic, după ce Comitetul Olimpic Belgian și CIO au intervenit când au aflat că a fost dusă greșit cu ambulanța la o a doua unitate guvernamentală și i s-a spus că va trebui să se izoleze încă 14 zile, din cauza problemelor legate de Covid-19.
Belgiana a fost testată pozitiv la sosirea ei în China, ceea ce a însemnat că a trebuit să intre în izolare și să returneze mai multe teste negative înainte de a fi autorizată să se mute în satul olimpic Yanqing.

Kim Meylemans a crezut că va fi transportată în Satul Olimpic

Ea a crezut că asta se întâmplă miercuri (n.r. ieri) și s-a urcat într-o ambulanță, crezând că va fi transportată în Satul Olimpic. "Dar ambulanța a mers într-o altă unitate", a spus Meylemans, într-o postare pe Instagram citată de The Guardian, care a captat rapid atenția și a ridicat întrebări despre modul în care sănătatea ei mintală a fost afectată de această poveste.
Într-o actualizare video, miercuri seara, Meylemans, în vârstă de 25 de ani, a adăugat: "La ora 23:35 s-a auzit o bătaie la ușă și am fost escortată în satul olimpic. Acum sunt într-o aripă care este doar pentru izolare, dar cel puțin m-am întors în Sat. Mă simt în siguranță și voi putea să mă antrenez puțin mai bine aici. Se pare că videoclipul și eforturile Comitetului meu Olimpic au dat cu adevărat roade. "
Meylemans a ocupat locul 14 la Jocurile Olimpice de la Pyeongchang în 2018, dar se așteaptă să concureze pentru o poziție mult mai bună în Beijing. Ea are un loc 3 în Cupa Mondială din acest sezon și a fost în Top 6 la 5 din ultimele 6 curse.
Meylemans Kim | Women Skeleton | Winter Olympics 2018 | Pyeongchang | ESP Player Feature
"Mă bucur să aud că Kim Meylemans se află acum în satul olimpic", a scris purtătorul de cuvânt al CIO, Christian Klaue, pe Twitter. "Ne bucurăm că toate eforturile au dus la rezolvarea cu succes a acestei situații. ", a adăugat oficialul.
Anterior, Rob Koehler, directorul general al Global Athlete, o organizație menită să ajute sportivii, a numit tratamentul lui Meylemans „total inacceptabil”. „Nu ar trebui să suporte niciodată aceste condiții”, a adăugat el.
Meylemans va sta acum într-o cameră izolată și mai are nevoie de șapte zile de testare înainte de a putea fi eliberată din aripa respectivă. Cu toate acestea, ea ar trebui să poată începe antrenamentele pentru skeleton înainte ca competiția să înceapă pe 12 februarie.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo