Kim Meylemans, reprezentanta Belgiei la sekeleton, a fost eliberat dintr-o unitate de izolare din Beijing, în urma unei cereri de ajutor într-un videoclip plin de lacrimi postat pe Instagram.
Sportiva a confirmat că acum se simte "în siguranță" în Satul Olimpic, după ce Comitetul Olimpic Belgian și CIO au intervenit când au aflat că a fost dusă greșit cu ambulanța la o a doua unitate guvernamentală și i s-a spus că va trebui să se izoleze încă 14 zile, din cauza problemelor legate de Covid-19.
Beijing 2022
Rușii au cerut sancționarea ucraineanului care a afișat un mesaj politic în timpul JO. Decizia CIO
13/02/2022 LA 15:44
Belgiana a fost testată pozitiv la sosirea ei în China, ceea ce a însemnat că a trebuit să intre în izolare și să returneze mai multe teste negative înainte de a fi autorizată să se mute în satul olimpic Yanqing.

Kim Meylemans a crezut că va fi transportată în Satul Olimpic

Ea a crezut că asta se întâmplă miercuri (n.r. ieri) și s-a urcat într-o ambulanță, crezând că va fi transportată în Satul Olimpic. "Dar ambulanța a mers într-o altă unitate", a spus Meylemans, într-o postare pe Instagram citată de The Guardian, care a captat rapid atenția și a ridicat întrebări despre modul în care sănătatea ei mintală a fost afectată de această poveste.
Într-o actualizare video, miercuri seara, Meylemans, în vârstă de 25 de ani, a adăugat: "La ora 23:35 s-a auzit o bătaie la ușă și am fost escortată în satul olimpic. Acum sunt într-o aripă care este doar pentru izolare, dar cel puțin m-am întors în Sat. Mă simt în siguranță și voi putea să mă antrenez puțin mai bine aici. Se pare că videoclipul și eforturile Comitetului meu Olimpic au dat cu adevărat roade. "
Meylemans a ocupat locul 14 la Jocurile Olimpice de la Pyeongchang în 2018, dar se așteaptă să concureze pentru o poziție mult mai bună în Beijing. Ea are un loc 3 în Cupa Mondială din acest sezon și a fost în Top 6 la 5 din ultimele 6 curse.
https://i.eurosport.com/2022/01/25/3296967.jpg
"Mă bucur să aud că Kim Meylemans se află acum în satul olimpic", a scris purtătorul de cuvânt al CIO, Christian Klaue, pe Twitter. "Ne bucurăm că toate eforturile au dus la rezolvarea cu succes a acestei situații. ", a adăugat oficialul.
Anterior, Rob Koehler, directorul general al Global Athlete, o organizație menită să ajute sportivii, a numit tratamentul lui Meylemans „total inacceptabil”. „Nu ar trebui să suporte niciodată aceste condiții”, a adăugat el.
Meylemans va sta acum într-o cameră izolată și mai are nevoie de șapte zile de testare înainte de a putea fi eliberată din aripa respectivă. Cu toate acestea, ea ar trebui să poată începe antrenamentele pentru skeleton înainte ca competiția să înceapă pe 12 februarie.
Beijing 2022
Skeleton Women's Final - Beijing 2022 - Rezumate de la Olimpiadă
12/02/2022 LA 16:09
Beijing 2022
Skeleton Men's Final - Beijing 2022 - Rezumate de la Olimpiadă
11/02/2022 LA 16:45