Analiza lui Desmond Kane pornește de la observația că pe durata Masters-ului, Mark Selby a mărturisit că moartea subită a tatălui său l-a împins în adolescență, la doar 16 ani, să se gândească la sinucidere. Shaun Murphy a povestit și el cum a avut de înfruntat angoasa și apăsarea unor gânduri negre, la fel cum recent au mai făcut-o și Martin Gould sau Gary Wilson, care au vorbit despre felul în care depresia aproape că i-a împins să se retragă.
Jurnalistul folosește tocmai cuvintele lui Ronnie O'Sullivan pentru a face lumină în acest caz.
"Înțeleg anumite aspecte legate de sănătatea mintală. Nu cred că este foarte bine pentru sănătate să stai cinci-șase ore într-o cameră să lovești bile – ceea ce fac în general jucătorii de snooker. Majoritatea oamenilor merg la un club, râd și glumesc în timp ce joacă, dar atunci când jocul îți devine job, nu mai vorbești cu nimeni. Stai tăcut, te concentrezi și încerci să rămâi în bula ta cât se poate de mult. Ca regulă generală, nu cred că este foarte sănătos să faci asta zi de zi", a declarat Ronnie O’Sullivan.
Scottish Open
Ronnie O'Sullivan, out de la Scottish Open! "Racheta" a pierdut în decisiv contra lui Gary Wilson
01/12/2022 LA 06:12
Cel mai popular jucător de snooker al zilelor noastre a recunoscut că a fost spitalizat câteva zile în 2016 după un meci de la Campionatul Mondial de snooker, vorbind despre o stare de depresie pe care o insuflă snookerul la cel mai înalt nivel. O’Sullivan a indicat și principala diferență dintre snooker și fotbal: "acolo ai coechipieri care îți pot oferi un sprijin. Ei realizează când nu ești bine și știu exact ce să spună pentru a te ridica. În unele sporturi de echipă se caută jucători cu caractere diferite pentru a se completa unul pe celălalt, însă în snooker nu ai parte de așa ceva. Chiar și în golf ai un 'caddie' alături de tine, iar dacă îți alegi persoana potrivită aceasta poate avea un impact direct asupra stării tale. Aceasta este marea problemă în snooker. Înțeleg problemele altor jucători, eu a trebuit să mă ostenesc și să devin puțin filosofic pentru a rămâne în acest sport, pentru că nu mai câștig atât de mult pe cât câștigam înainte, dar și pentru a rămâne sănătos. Însă nu toți sunt ca mine”, a mai spus O’Sullivan.
  • 2011 este anul în care Ronnie O’Sullivan a început o colaborare cu un psiholog, Steve Peters.
O’Sullivan a oferit detalii și despre discuțiile sale cu Steve Davis, care i-a mărturisit că cei mai duri 10 ani din viața sa au fost cei în care s-a confruntat cu un Stephen Hendry în ascensiune. "Racheta" spune că doar când acesta a reușit să gestioneze mental situația s-a putut bucura din nou de snooker.
De acea, O’Sullivan recunoaște că el nu a mai sărbătorit atât de exuberant câștigarea titlului mondial – o consecință a noii sale mentalități.
Scottish Open
Ronnie O'Sullivan, cel mai rapid break de peste 100 de puncte din istorie, la un meci televizat
28/11/2022 LA 20:31
German Masters
Surprize uriașe în calificările de la Masterul German! Allen și Selby, eliminați de doi necunoscuți
24/11/2022 LA 07:24