Anthony McGill va fi prezent pentru a șasea oară în carieră la Crucible, după un parcurs autoritar în calificările CM Snooker. Scoțianul și-a început evoluția în Institutul Englez de Sport din Sheffield cu un break de 123 de puncte în fața lui Jack Jones, reușind apoi, marți, un al doilea "century" - 108 puncte în jocul șapte al duelului cu Sam Baird.
Cel mai bun rezultat obținut de McGill la Campionatul Mondial a fost prezența în sferturi, la debutul său la Crucible, în 2015, când i-a învins pe Stephen Maguire, dar și pe deținătorul trofeului, Mark Selby. Shaun Murphy i-a barat atunci drumul în sferturi lui McGill.

Dezamăgire mare pentru Graeme Dott!

Scottish Open
Breakul de 147 de puncte al lui Judd Trump, de la Openul Scoției, filmat de sus
ACUM 6 ORE
Scoțianul Graeme Dott ratează prezența la Crucible doar pentru a doua oară în ultimii 20 de ani. Martin Gould a reușit surpriza în fața numărului 21 mondial, construindu-și un avantaj important, marți, în prima sesiune, pe care Dott nu a fost capabil să îl recupereze până la final, în ciuda unui efort admirabil în utlimele jocuri. Campionul mondial din 2006 încerca să ajungă pentru a 21-a oară pe tabloul principal de la Campionatul Mondial de Snooker.
La finalul partidei, Martin Gould a afirmat, la microfonul Eurosport, că pauza provocată de pandemie i-a dat un răstimp vital pentru a se regrupa, într-un moment dificil al carierei sale. Grație succesului cu 10-6 în fața lui Dott, Martin Gould va bifa a zecea sa prezență a carierei la Crucible.

Revenire de senzație pentru Mark King

Mark King a semnat cea mai frumoasă revenire a zilei de marți la "Ziua Judecății", ediția 2020. Condus cu 6-3 de Ian Burns, după șase jocuri pierdute consecutiv în prima sesiune, englezul de pe locul 46 în clasamentul mondial a câștigat toate cele șapte frame-uri disputate în sesiunea de seară, asigurându-și un loc la Crucible pentru prima dată din 2013 încoace.
King își trece astfel în cont a 15-a prezență a carierei pe tabloul principal de la cel mai important turneu din snookerul profesionist.

Cinci debutanți la Crucible în 2020!

Marți seară, nord-irlandezul Jordan Brown și-a adăugat numele pe lista jucătorilor care își vor face debutul la Crucible în 2020, după Elliot Slessor, Alexander Ursenbacher și Ashley Carty, calificați pe tabloul principal încă de luni. Sportivul în vârstă de 32 de ani nu a mai punctat în clasamentul break-urilor de peste 100 de puncte, însă chiar și așa, Brown i-a barat drumul spre Crucible mult mai experimentatului Ryan Day.
Apoi, meciul care a tras linie în "Ziua Judecății", ediția 2020, a validat debutul lui Jamie Clarke la Crucible. Galezul în vârstă de 25 de ani recunoscuse că își făcuse bagajele pentru a merge acasă încă dinaintea duelului din turul trei, cu principalul favorit al calificărilor, Joe Perry, însă acum își vede împlinit și visul de a evolua la Mondialul de Snooker, și pe cel de a-și fi câștigat un loc în main tour.

Cine completează distribuția la Crucible

Finalist în două rânduri la Crucible, Mathew Stevens și-a asigurat biletul pentru regalul snookerului pentru a 17-a oară în carieră după o victorie lejeră, scor 10-5 în fața lui Ricky Walden. Tom Ford va fi și el prezent la Crucible, începând cu data de 31 iulie, după ce i-a ținut piept lui Stuart Carrington, încheind meciul cu 10-8.
Cel mai rapid jucător din circuitul profesionist de snooker, thailandezul Thepchaiya Un-Nooh, va evolua și el la Crucible, pentru al treilea an consecutiv, după ce l-a învins cu 10-7 pe Liam Highfield. Un-Nooh a câștigat nouă dintre cele zece jocuri cu break-uri de peste 55 de puncte, reușind de două ori să treacă și de borna de 100 de puncte (un 117 în prima sesiune, în jocul cu numărul cinci și un 106 în penultimul joc, în sesiunea de seară).
53 de break-uri de peste 100 de puncte de puncte au fost realizate în partidele din cele patru tururi ale calificărilor pentru CM Snooker. În prezent, cel mai mare break este trecut în dreptul lui Allan Taylor (145 puncte).
Tragerea la sorți a ultimelor 16 poziții pe tabloul principal de la Campionatul Mondial de Snooker va fi efectuată miercuri, la ora 11.00, fiind transmisă în direct de Eurosport. Jucătorii din Top 16 mondial, în frunte cu deținătorul trofeului, Judd Trump, au fost deja plasați pe tablou, în funcție de pozițiile ocupate în clasamentul mondial.

"Ziua Judecății" - toate cele 16 dueluri

Jamie Clarke - Sunny Akani 10-7
Jordan Brown - Ryan Day 10-6
Stuart Carrington - Tom Ford 8-10
Mark King - Ian Burns 10-6
Graeme Dott - Martin Gould 6-10
Matthew Stevens - Ricky Walden 10-5
Anthony McGill - Sam Baird 10-1
Liam Highfield - Thepchaiya Un-Nooh 7-10
Rezultatele de luni:

Alexander Ursenbacher - Andrew Higginson 10-8
Martin O'Donnell - Elliot Slessor 3-10
Noppon Saengkham - Eden Sharav 10-2
Anthony Hamilton - Scott Donaldson 10-5
Ashley Carty - Robert Milkins 10-8
Matthew Selt - Kurt Maflin 1-10
Fergal O'Brien - Liang Wenbo 9-10
Alan McManus - Louis Heathcote 10-5
Snooker
O'Sullivan i-a lansat o provocare imposibilă lui Trump, după 147-le de ieri: "Crezi că poți face?"
ACUM 8 ORE
Snooker
Ronnie O'Sullivan, ironie la adresa marelui său "inamic": "Nu ai vrut să faci un "Selby", nu?"
ACUM 10 ORE