Judd Trump nu a reușit să recupereze handicapul de ieri și a fost eliminat de Kyren Wilson în sferturile de finală ale Campionatului Mondial de Snooker. Astfel, nici Judd nu reușește să rupă celebrul "blestem de la Crucible", conform căruia niciun jucător care devine pentru prima dată campion mondial nu reușește să își apere titlul în anul imediat următor.
https://i.eurosport.com/2020/08/10/2862489.jpg

Kyren Wilson, a doua oară în semifinale la Crucible

Snooker
Masters | Neil Robertson, "on fire" în finala cu Barry Hawkins. Ultimul act decis după 14 frameuri
16/01/2022 LA 21:46
Wilson a început sesiunea decisivă de astăzi cu un avantaj liniștitor (10-6) , dar a câștigat primul joc cu un break de 72 de puncte. Wilson a răspuns imediat cu un brek de 94 de puncte pentru 11-7, apropiindu-se la numai 2 jocuri distanță de victorie.
Fiind cu cuțitul la os, campionul mondial a părut că poate întoarce soarta meciului și a câștigat 2 frame-uri consecutive, cu un break de peste 100 și un altul de 70 de puncte, intrând la pauză cu un handicap de numai 2 jocuri.
Revenirea a fost și mai aproape în jocul 21, când Trump a avut șansă să se apropie la un singur frame de adversar, dar nu a profitat, iar Wilson a închis jocul, distanțându-se la 12-9. În ultimul joc, Trump a ratat o lovitură de distanță, iar apoi Wilson a venit la masă și și-a încununat evoluția cu un break de peste 100 de puncte (singurul al său din meci), calificându-se în semifinale după un 13-9 absolut meritat.
Wilson rămâne astfel unul dintre cei mai incomozi adversari pentru Trump (8-5 la meciuri directe) și se califică pentrua adoua oară în carieră în semifinale la Crucible. Prima dată a izbutit acest lucru acum 2 ani, când era învins în penultimul act de John Higgins cu 17-13.
De această dată, Wilson are o șansă uriașă în semifinale și indiferent dacă îl va întâlni pe Anthony McGill sau pe Kurt Maflin, englezul pornește ca favorit să ajungă în prima sa finală la Crucible.
Judd Trump ratează astfel șansa de a intra în istoria snooker-ului ca primul jucător care își apără titlul mondial după ce l-a câștigat prima dată. De asemenea, Trump a mai ratat doborârea unui record din cauza evoluției destul de șterse de la acest campionat mondial. Englezul era mare favorit să doboare recordul de break-uri de peste 100 de puncte dintr-un sezon, deținut de Neil Robertson (103 "centuries" în sezonul 2013-2014), dar s-a oprit la 102 astfel de reușite.
https://i.eurosport.com/2020/08/11/2863038.jpg

Revenire spectaculoasă a lui Ronnie O'Sullivan

După ce Mark Williams câștigat prima sesiune a disputei cu Ronnie, scor 6-2, astăzi englezul a echilibrat disputa și cei doi vor porni deseară de la scorul de 8-8 sesiunea decisivă. După prima repriză, galezul și-a păstrat avansul de 4 jocuri (8-4), dar după pauză Ronnie a reușit să câștige toate cele 4 frame-uri și are un moral excelent înainte de sesiunea decisivă. Câștigătorul urmează să îl întâlnească în semifinale pe Mark Selby, care a trecut cu 13-7 de Neil Robertson.
Celălalt semifinalist se va alege dintre scoțianul Anthony McGill și norvegianul Kurt Maflin. Maflin a câștigat cea de-a 2-a sesiune cu scorul de 5-3, dar plătește în continuare tribut evoluției dezastruoase de ieri, când a pierdut prima sesiune cu 7-1. Astfel, McGill conduce cu 10-6 înainte de sesiunea decisivă și are prima șansă pentru a fi adversarul lui Kyren Wilson în semifinale.
Toate meciurile de la Crucible pot fi urmărite în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
The Masters
Un joc care va rămâne în istorie: Frameul decisiv din semifinala Robertson - Williams, de la Masters
16/01/2022 LA 09:52
The Masters
Masters | Barry Hawkins trece dramatic de Judd Trump și este în marea finală de la Londra
16/01/2022 LA 04:57