Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mark Williams nu se aștepta să câștige British Open! Marea uimire a gelezului în finala cu Selby

Nicu Savin

Actualizat 02/10/2023 la 09:39 GMT+3

Mark Williams a câștigat pentru a 3-a oară în carieră British Open, după ce l-a învins în finală pe Mark Selby, scor 10-7. La finalul partidei, galezul a spus că nu se aștepta să câștige acest turneu și s-a declarat foarte uimit de cât de bine i-a funcționat jocul de siguranță. La rândul său, Selby a recunoscut superioritatea galezului și a avut un discurs plin de fair-play.

Mark Williams, campion la British Open! Galezul a atins o bornă istorică, după victoria cu Selby

Mark Williams a obținut al 3-lea succes al carierei la British Open. După ce a câștigat turneul când era un adolescent, în 1997, și mai apoi în 2021, când această competiție a revenit în calendar după o pauză de 17 ani, galezul s-a impus și la ediția din acest an, în urma unei finale de vis cu Mark Selby.
Williams a condus partida de la un capăt la altul și, chiar dacă galezul s-a apropiat amenințător în câteva rânduri, a reușit să ducă la capăt evoluția foarte bună și să câștige pentru a 25-a oară în carieră un turneu de puncte, performanță cu care doar 4 jucători din istorie se mai pot lăuda: Ronnie O'Sullivan, Stephen Hendry, John Higgins și Steve Davis.
În același timp, Williams a devenit al doilea cel mai în vârstă jucător care se impune într-un turneu de clasament, după Roy Reardon, care a făcut-o la 50 de ani. Cel poreclit "The Welsh Potting Machine" va împlini 49 de ani în martie 2024.
picture

Mark Williams, show de zile mari în finala British Open! Galezul, break fenomenal, de 133 de puncte

Mark Williams, uimit de succesul său de la British Open! Selby a recunoscut superioritatea galezului

La finalul partidei, galezul nu și-a ascuns uimirea față de succesul său, subliniind că nu-i vine să creadă că a putut evolua atât de bine la jocul de siguranță, unde a fost chiar mai bun decât Selby, considerat cel mai bun jucător din lume la acest capitol.
"Să concurez cu el într-un meci de două sesiuni într-un turneu mare este de necrezut pentru mine. La 48 de ani de ani, asta trebuie să fie unadintre cele mai bune victorii ale carierei mele. Nu cred că mulți oameni mi-au dat șansepentru a-l învinge într-un meci de primul la zece, să fiu sincer. Cred că toată ziua am concurat cu el și probabil l-am întrecut în departamentul de siguranță, ca să fiu sincer. Este foarte pozitiv pentru mine, pentru că el este cel mai bun din lume la asta.
Eram mai mult decât mulțumit cu cele 24 de titluri de clasament. Dacă vrei să fiu sincer, nu credeam că voi mai câștiga încă unul. Acum am 25 și este un sentiment incredibil. Poate că sunt puțin prea dur cu mine. Poate că merit să mă bat puțin pe spate. Poate că sunt puțin mai bun decât îmi dau credit ca jucător de snooker.
Voi continua până nu voi mai putea juca. Cât timp pot continua la acest nivel, nu știu. Întotdeauna mi-am dorit să văd unde sunt la 50 de ani. Împlinesc 49 de ani în câteva luni, așa că nu sunt departe și tocmai am câștigat un turneu. Să ne bucurăm de această călătorie", a spus Williams, citat de wst.com.
Vcitoria meritată a lui Williams a fost salutată și de Mark Selby, care a avut un discurs plin de fair-play la adresa adversarului: "A jucat extraordinar astăzi. Nu-mi amintesc să fi ratat prea multe lovituri de distanță. A trimis unele bile în buzunar ca în perioada sa de apogeu. El a dat înapoi anii azi. N-a fost să fie. Am simțit că alerg după el toată ziua".
Mark Williams nu are prea mult timp pentru a celebra succesul de la British Open. În această săptămână, galezul va juca la English Open, unde va debuta marți, contra lui Ian Burns. Selby va fi și el prezent la startm urmând a jucat tot marți în prima rundă, împotriva lui Xing Zihao.
British Open va fi în această săptămână în direct și în exclusivitate pe Eurosport și aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo