Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mark Williams le dă fiori iubitorilor snookerului, după eliminarea de la Mondial! "Nu știu dacă voi mai reveni"

Dani Morar

Publicat 24/04/2024 la 09:50 GMT+3

Mark Williams a fost eliminat de la Campionatul Mondial de snooker, după ce a cedat în joc decisiv în fața lui Si Jiahui. Galezul a avut un mesaj enigmatic după înfrângere și a dezvăluit că nu știe dacă se va mai întoarce la Crucible.

Mark Williams, OUT de la CM. Toți jucătorii care l-au învins pe O'Sullivan în acest sezon, eliminați

Mark Williams, unul dintre cei mai în formă jucători din acest sezon, a fost eliminat în primul tur al Campionatului Mondial de snooker. Numărul 6 mondial a pierdut cu 10-9 în fața revelației de anul trecut, Si Jiahui.
Galezul a fost întrebat dacă va fi prezent și la anul la turneul care se desfășoară la Crucible, însă a avut un răspuns enigmatic. Chiar dacă a promis că nu este cu gândul la retragere, Williams a dezvăluit că nu știe dacă va mai reveni aici, în condițiile în care anul viitor împlinește 50 de ani.
"(n.r. te vom vedea aici la anul?) Cine știe. O să am 50 de ani anul viitor. M-am uitat în jur și m-am bucurat de fiecare minut. Indiferent dacă voi fi din nou aici sau nu, cine știe.
Nu mă gândesc cu adevărat la viitor, doar a fost un meci greu. Continui să te întorci în aceste arene și e greu. De o vreme, majoritatea turneelor trebuie tratate ca și cum nu te mai întorci la ele.
Nu mă retrag, doar tratez fiecare turneu ca pe ultimul. Degetele încrucișate, poate mă veți vedea jucând aici și la anul, cine știe?", a declarat Mark Williams, citat de Sporting Life.
Citește și:

Mark Williams, out de la Campionatul Mondial de snooker

De trei ori campion mondial, Mark Williams venea după Tour Championship, turneu pe care l-a câștigat învingându-i pe primii 3 jucători ai lumii: Ronnie O'Sullivan, Judd Trump și Mark Allen.
Ca atare, galezul visa să îi egaleze pe Higgins și Selby la numărul de titluri mondiale, dar obiectivul i-a fost curmat în joc decisiv, 10-9 de Si Jiahui, jucător care a fost la un pas de finala Campionatului Mondial în 2023. Învins dramatic de Luca Brecel în semifinale, 17-15, după ce a condus cu 14-5, Si Jiahui nu a mai impresionat în acest sezon la fel de mult, reușind doar o finală, la German Masters (5-10 cu Trump).
Totuși, în calificările de la Crucible și-a ridicat enorm nivelul, iar în primul tur, cu Mark Williams, a jucat excepțional, în special în ultimul frame, când a reușit un break câștigător de 77 de puncte, deși masa era una foarte grea. Extrem de fair-play, galezul a vorbit la superlativ despre chinezul de 21 de ani, fiind convins că acesta poate deveni campion mondial în mai puțin de două săptămâni.
"Jos pălăria în fața lui Si, în decisiv a reușit unul dintre cele mai bune breakuri pe care le puteți vedea. Are potențial să fie campion mondial, fără niciun dubiu. Dacă va reuși să fie la fel de consistent ca în ultimul joc, poate învinge pe oricine", a spus Mark Williams pentru Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo