Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mark Selby - Shaun Murphy, finala de la Crucible! "Bufonul" l-a învins dramatic pe Stuart Bingham

Nicu Savin

Actualizat 02/05/2021 la 00:08 GMT+3

Campionatul Mondial de snooker | Mark Selby a trecut cu 17-15 de Stuart Bingham, la capătul unui meci care a căpătat accente dramatice pe final.

Mark Selby

Credit imagine: Getty Images

UPDATE / Mark Selby s-a calificat în finala Campionatului mondial de snooker
Imediat după încheierea partidei dintre Shaun Murphy și Kyren Wilson, Mark Selby și Stuart Bingham au revenit în arenă pentru finalul confruntării deosebit de tensionate, care nu s-a decis în timp util în sesiunea de după-amiază.
Selby a profitat de prima oportunitate ivită, dar a făcut un break de numai 41 de puncte, după care a pierdut bila albă și a început o bătălie de siguranță. Bingham nu a ezitat când a avut ocazia și a revenit în frame cu un break de 54 de puncte, insuficient însă pentru câștigarea jocului. Selby s-a văzut însă în fața unui snooker foarte dificil la bila galbenă, dar a ieșit excelent, având și o mare doză de șansă.
A urmat o lungă serie de lovituri de siguranță, iar Selby a ieșit învingător, confirmând că este unul dintre cei mai buni jucători din lume în astfel de momente foarte tensionate.
Mark Selby se califică așadar pentru a 5-a oară în carieră în finala Campionatului Mondial. "Bufonul" a pierdut-o pe prima dintre ele, în 2007 (18-13 contra lui John Higgins), dar le-a câștigat pe cele din 2016 (18-14 cu Ronnie O'Sullivan), 2017 (18-14 cu Ding Junhui) și 2019 (18-15 cu John Higgins).
Știrea inițială
Prima semifinală a Campionatului Mondial de snooker este una dramatică. Stuart Bingham a început sesiunea decisivă cu un avantaj de 2 frame-uri, 13-11, dar Selby a revenit fantastic și are prima șansă de a se califica în finală.
"Bufonul din Leicester" a câștigat primele 2 frame-uri ale sesiunii din această după-amiază, în cel de-al 2-lea reușind un break superb, de 125 de puncte, început însă în urma uneia dintre cele mai norocoase lovituri de la această ediție a mondialelor.
picture

Mark Selby a reușit una dintre cele mai norocoase lovituri de la Crucible, din acest an

Campionatul Mondial de snooker | Meciul Mark Selby-Stuart Bingham a fost întrerupt

Bingham a revenit apoi în avantaj, cu un break de 100 de puncte, dar Selby a recuperat repede, astfel că la pauză s-a intrat la egalitate, 14-14. Jocul 29 a fost unul extrem de tactic și a fost câștigat în cele din urmă de Selby, care și l-a adjudecat și pe următorul, ajungând la o singură lungime distanță de marea finală.
Triplul campion mondial a avut șansa să închidă meciul în jocul 31, dar a făcut un break insuficient de mare și Bingham l-a taxat cu o închidere de masă superbă.
Organizatorii au decis ca jocul 32 să nu mai înceapă, deoarece se apropie startul sesiunii decisive din semifinala a 2-a, cea dintre Kyren Wilson și Shaun Murphy, care vor pleca de la egalitate, scor 12-12.
Bingham și Selby vor reveni în arenă după încheierea meciului dintre Wilson și Murphy, care s-ar putea prelungi și el extrem de mult, dat fiind echilibrul de până acum.
Ambele semifinale de la Campinatul Mondial de snooker sunt în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo