Eliminat în optimi, de Anthony McGill, "Racheta" privește acum de pe margine fazele finale de la Crucible și analizează pentru Eurosport ce se întâmplă la mesele de joc.
Favoritul "Expresului din Essex" pentru a se încununa campion mondial luni este Shaun Murphy, al cărui joc complet îl apreciază în mod deosebit. Ronnie crede că englezul este în starea mentală potrivită pentru a merge până la capăt și a adus ca argument faptul că s-a exteriorizat la finalul confruntării cu Trump, din sferturi. În general, "Magicianul" e extrem de rezervat în a-și manifesta sentimentele, pentru a nu își deranja adversarii, dar de această dată presiunea l-a făcut să dea frâu liber emoțiilor. Un detaliu capital, în opinia lui O'Sullivan, care a explicat de ce e nevoie uneori să te gândești în primul rând la tine și nu la sentimentele celorlalți.
"Îmi place mult de Shaun Murphy ca jucător, cred că e complet, știe să și atace, e excelent și pe loviturile de distanță, dar și pe jocul de siguranță. Ador să îl văd în acțiune. E unul dintre puținii jucători pe care îi urmăresc. M-a bucurat să îl văd, după victoria cu Judd (n.r. Trump) că a ridicat pumnul în semn de victorie, s-a exteriorizat. Asta înseamnă mult. Trebuie să se o oprească din a fi un pierzător bun. Asta e problema lui. Când te gândești că trebuie să fii elegant și decent la înfrângeri, se schimbă ceva în setupul tău mental. Înfrângerea trebuie să doară, pentru că asta te motivează și mai mult să nu pierzi. Așa că mi-a plăcut să îl văd pe Shaun arătându-și sentimentele, are nevoie să se exteriorizeze pentru a câștiga titlul mondial", a explicat "Racheta".
German Masters
Surprize uriașe în calificările de la Masterul German! Allen și Selby, eliminați de doi necunoscuți
24/11/2022 LA 07:24
Disputa Kyren Wilson - Shaun Murphy se reia azi, în direct pe Eurosport și Eurosport Player, de la scorul de 6-2 pentru cel poreclit "The Warrior".

Ronnie O'Sullivan, impresionat că Selby a rămas în meciul cu Bingham

Mark Selby părea, înainte de semifinale, cel mai în măsură să câștige titlul mondial. Experiența sa superioară - e de trei campion mondial la Crucible, astfel că știe să gestioneze perfect presiunea -, dar și jocul (13-3 în sferturi cu Mark Williams, cel care îl eliminase pe Higgins) erau argumentele "Bufonului din Leicester".
Selby a avut însă o sesiune întâi aproape ratată cu Stuart Bingham, jocul său lăsând de dorit. Chiar și așa, cumva Mark a reușit să rămână în meci și să termine la egalitate, 4-4, o sesiune în care aproape nimic nu a funcționat.
"Selby s-a chinuit puțin cu Bingham, a fost evident. Dar, după ce câștigi un titlu mondial și te uiți în spate, uneori îți spui: "Ah, cât a contat acea sesiune pe care am terminat-o la egalitate, 4-4, câmnd puteam să fiu condus cu 7-1. Acolo a fost cheia, de aceea am acum acest trofeu". Mi s-a întâmplat și mie de multe ori, la final de turnee, să mă gândesc la sesiunile unde am avut mari probleme, dar am rezistat. În astfel de sesiuni câștigi sau pierzi titlul mondial, să știți", a explicat "Racheta".
Semifinalele de la Campionatul Mondial de snooker se reiau azi, de la ora 12:00, pe Eurosport și Eurosport Player.
UK Championship
Mark Allen – Ding Junhui, finală surprinzătoare la UK Championship! Cine se va impune în ultimul act
20/11/2022 LA 12:12
UK Championship
Ding Junhui, primul finalist de la UK Championship, după victoria cu 6-3 în fața lui Tom Ford
19/11/2022 LA 17:07