Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Trump, eliminat în sferturile Mondialului de Snooker de Shaun Murphy! Anunţul lui Judd, după eşec

Cristian Mihală

Publicat 29/04/2021 la 07:46 GMT+3

Shaun Murphy este ultimul jucător calificat în semifinalele Campionatului Mondial de Snooker 2021. Englezul campion în 2005 s-a impus după un sfert dramatic împotriva liderului mondial, Judd Trump. "Asul din pachet" a revenit de la 6-10 la 11-11, dar pe final "Magicianul" a fost mai puternic. În semifinale, acesta va da piept cu Kyren Wilson.

Judd Trump eyes a pot, World Snooker Championship, The Crucible. Sheffield, April 28, 2021

Credit imagine: Getty Images

După două sesiuni, scorul în disputa Shaun Murphy - Judd Trump era de 10-6, astfel că liderul mondial avea o misiune aproape imposibilă pentru a reveni în semifinalele Crucible. Şi, totuşi, deşi nu e în cea mai bună formă, "Asul din pachet" a făcut o ultimă sesiune aproape perfectă, în prima parte a ei. Judd a reuşit lovituri imposibile, construind breakuri deşi extrem de des a avut de recuperat poziţia bilei albe.
Susţinut frenetic din tribune de fani, Trump a prins aripi şi a avut ocazia chiar să se apropie la 9-10, după două frameuri cu lovituri incredibile. Maturizarea lui nu e completă încă, iar acest lucru a fost vizibil în frameul 19. Atunci, englezul de 31 de ani a avut un avantaj important pe tabelă, dar a preferat să atace o bilă roşie extrem de grea, în loc să prefere o lovitură de siguranţă. I-a lăsat poziţie adversarului, după ratare, iar Murphy s-a desprins la 11-8.

Trump s-a "predat" pe final, în sferturile Campionatului Mondial de Snooker

Chiar şi aşa, Trump a avut puterea să revină şi, în cele din urmă, s-a ajuns la cel mai bun din trei frameuri, după ce campionul mondial din 2019 a egalat la 11. Din păcate pentru liderul mondial şi pentru numeroşii suporteri ai săi din tribune, pe final Judd nu a mai putut fi la fel de concentrat. Poate presiunea şi-a spus cuvântul, cert este că "Magicianul" a avut nervii mai tari, pentru o victorie de colecţie, 13-11, şi un loc în semifinale.
"Nu mi-a mers jocul toată ziua. Nici măcar în sesiunea decisivă nu pot spune că am avut o prestaţie aşa cum îmi doream, chiar dacă am strâns jocul şi am egalat. Shaun a avut nişte probleme în evoluţia sa şi eu am profitat. E dezamăgitor, pentru că la 11-11 mă simţeam în control. Sunt trist, am avut o mulţime de suport din sală şi am simţit energia fanilor. Dar nu mi-am găsit ritmul, nu am jucat aşa cum aş fi vrut", a spus Trump pentru Eurosport.
picture

Shaun Murphy - Judd Trump 13-11. "Magicianul", în semifinalele Mondialului de Snooker

În penultimul act, Murphy va avea o misiune extrem de grea, urmând a-l întâlni pe finalul de anul trecut, Kyren Wilson. "The Warriror" a reuşit surpriza, după o sesiune finală perfectă în faţa lui Neil Robertson, în care a câştigat toate jocurile: 13-8 (de la 8-8). În cealaltă semifinală se întâlnesc Mark Selby - marele favorit după evoluţiile de până acum - şi Stuart Bingham, campionul mondial din 2015.
Semifinalele Campionatului Mondial de Snooker încep azi, în direct pe Eurosport 1 şi Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo