Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Shaun Murphy, pus pe gânduri de circuitul paralel cu WST! "Mă face să cred că unii jucători au semnat"

Dani Morar

Publicat 29/04/2024 la 14:14 GMT+3

Shaun Murphy a fost eliminat de la Campionatul Mondial de snooker încă din faza optimilor, de către rivalul său, Stephen Maguire, scor 13-9. Englezul a vorbit deschis după zvonurile înființării unui nou circuit, paralel cu World Snooker Tour și a fost pus serios pe gânduri.

Stephen Maguire l-a eliminat pe rivalul Shaun Murphy și e în sferturile CM de snooker

Shaun Murphy a cedat cu 13-9 în fața rivalului de peste 20 de ani, Stephen Maguire. Scoțianul s-a bucurat exagerat la sfârșitul sesiunii a doua, dar și-a explicat gestul după finalul partidei.
Murphy a vorbit și el la microfonul Eurosport și a abordat cea mai grea problemă care îi macină în această perioadă pe iubitorii snookerului. Ronnie O'Sullivan a spus că e normal ca jucătorii să se gândească la bani atunci când a fost întrebat despre înființarea unui circuit paralel cu cel profesionist (WST), iar Murphy crede că unii au deja semnate acorduri cu noul tur.
"Cred că mi-ar plăcea să văd o situație în care jucătorii să fie puși să-și declare apartenența (n.r. la World Snooker Tour) sau nu. Pot juca în World Snooker Tour, în turneele mari, Tripla Coroană, toată istoria și moștenirea despre care a vorbit și Judd Trump.
Sau pot merge într-un nou tur, cu susținători necunoscuți, oameni pe care nu îi cunoaștem. Cât de mult ar dura acest vas cu bani? Cred că e cazul să fie atenți ce își doresc. Nu mi-ar plăcea o situație în care jucătorii să plece și să se întoarcă doar pentru turneele din Tripla Coroană (Campionatul Mondial, UK Championship și Masters). Nu cred că ar trebui să se întâmple.
Jucătorii vor independență, să joace unde vor, când vor, iar eu chiar nu pot înțelege asta. E clar că se vorbește despre asta. Am auzit multe despre asta. Nu am fost abordat de nimeni, nu știu nimic.
Mă face să cred că unii jucători au semnat un NDA (acord de nedivulgare). Mi-am auzit numele când s-a spus că am semnat un astfel de acord, dar nu e adevărat. Voi termina acest sezon și voi căuta să revin în următorul.
Nu am niciun interes pentru asta. Din câte știu eu nu există. Nu am văzut nimic în legătură cu asta. Dacă ceva se schimbă vă voi anunța, dar în acest moment nu știu nimic de asta. Sunt zvonuri pentru care nu am timp", a declarat Shaun Murphy, pentru Eurosport și citat de Express.co.uk.

Judd Trump nici nu se gândește să participe într-un circuit paralel cu cel profesionist

Trump a dezvăluit că nici nu se gândește să ia parte la acel proiect, argumentând că se simte foarte bine în actualul circuit și că preferă un sistem competițional bazat pe istorie și tradiție și că beneficiile materiale nu sunt cel mai important lucru în acest moment al carierei sale.
"Am încercat să mă țin departe de asta. Câțiva oameni au încercat să mă contacteze și pur și simplu am refuzat. Sunt foarte fericit unde sunt, cu turneele în care joc. Am nevoie de ceva cu istorie, tradiție și astfel de locuri (n.r. precum Teatrul Crucible). Am nevoie de ceva pentru care să joc. Nu cred că m-aș ridica din pat pentru un circuit cu meciuri demonstrative.
Vreau cele mai mari provocări și sper să joc în mai multe locuri diferite. Încerc doar să câștig fiecare turneu și încerc să revin pe locul unu mondial.Ca să fiu sincer, nu știu de unde a venit abordarea. Nici măcar nu am ajuns atât de departe. Dacă cineva încearcă să mă contacteze pe mine sau pe fratele meu, le spun doar să plece. Nu mă interesează deloc în acest moment. Simt că acum sunt în plin apogeu... dacă aș fi la sfârșitul carierei, poate ar fi altfel, dar nu vreau să-mi pierd vremea în jocuri demonstrative.
Abordarea a fost acum câteva luni, dar au venit la fratele meu (n.r. care îi este impresar), el m-a întrebat dacă vreau să ascult oferta și i-am spus nu. Toată lumea este diferită, dar eu vreau doar să câștig totul. Simt că e bine unde suntem, cu noi turnee care sunt anunțate, premii în bani mai mari. Sunt fericit să călătoresc mult în circuit. Pentru mine este vorba despre titluri. La urma urmei, toată lumea vrea mai mulți bani, dar acesta nu este momentul potrivit pentru mine să mă concentrez pe asta. Aș fi mult mai fericit să-mi câștig banii decât să-i primesc cadou.
În acest moment, cu locul în care mă aflu în cariera mea și cu succesul pe care l-am avut în ultimii cinci sau șase ani, simt că pot câștiga cu adevărat acei bani și am un sentiment de realizare. Cred că asta ar dori și mama și tata. Cred că mama și tata ar fi mai mândri dacă aș proceda așa.Nu vreau să pierd și să nu simt nimic. Urăsc să pierd. Nu mi-aș putea imagina să pierd și să fiu plătit la fel ca și când aș câștiga. Nu este la fel pentru mine. Mi-ar plăcea ca World Snooker să mărească premiileîn bani, dar vreau să câștig bani prin realizări.", a spus Trump, citat de metro.uk.
Mai multe surse din lumea snookerului susțin că jucătorii sunt ademeniți cu sume uriașe pentru a ieși de sub egida WST și a participa la turnee în toate colțurile lumii. Fiecare sportiv ar avea asigurat un venit anual de 300.000 de £, la care s-ar adăuga alte premii importante în funcție de rezultatele din competiții. În cest sezon, Judd Trump a câștigat în jur de 700.000 de £ din premii, dar a câștigat 5 turnee, fiind evident că majoritatea jucătorilor din circuitul profesionist au avut venituri infinit mai mici.
Judd Trump se pregătește de partida cu Jak Jones din sferturile de finală de la Campionatul Mondial. Galezul l-a învins în turul secund pe Si Jiahui (13-9), semifinalist anul trecut, și se anunță un adversar redutabil pentru Trump. Totuși, campionul mondial din 2019 pornește ca mare favorit datorită formei arătate pe parcursul sezonului, dar și datorită istoricului din meciurile directe. Cei doi s-au întâlnit de 5 ori până acum, iar englezul s-a impus în 4 rânduri, singurul succes al lui Jones venind în 2018, în calificările pentru Openul Chinei.
Campionatul Mondial de snooker se desfășoară în perioada 20 aprilie - 6 mai și va avea acoperire totală pe Eurosport și în aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo