Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ronnie O'Sullivan, mesaj manifest, de la Campionatul Mondial de snooker: "Voi merge unde simt că sunt apreciat"

Nicu Savin

Actualizat 27/04/2024 la 09:54 GMT+3

Ronnie O'Sullivan se pregătește de duelul cu Ryan Day din turul 2 de la Campionatul Mondial de snooker, dar englezul și-a făcut timp pentru a vorbi și despre alte subiecte legate de sportul pe care îl practică. Recent, el a devenit ambasador al Arabiei Saudite în lumea snookerului, dar a spus că nu se gândește la părăsirea circuitului WST, deși a subliniat că fiecare jucător poate alege ce vrea.

Ronnie O'Sullivan of England reacts in his semi-final match against Gary Wilson of England on day five of 2024 Johnstone's Paint Tour Championship at Manchester Central on April 5, 2024 in Manchester, England

Credit imagine: Getty Images

Ronnie O'Sullivan a debutat furtunos la Campionatul Mondial de snooker, învingându-l cu 10-1 pe Jackson Page în primul tur. "Racheta" a reușit un singur break de peste 100 de puncte, dar a fost suficient pentru a mai stabili un record, acela de a fi primul om din istorie care bifează un century la 30 de ediții consecutive de Campionat Mondial.
picture

Ronnie O'Sullivan, geniu în stare pură! Închidere de masă strălucitoare, la Campionatul Mondial

Septuplul campion mondial se pregătește de duelul cu Ryan Day din optimi, dar în întrevederile cu presa din ultimele zile a abordat și alte subiecte legate de snooker. Ronnie a spus clar că este pentru mutarea Campionatului Mondial de la Crucible și nu exclude nici posibilitatea creării unui circuit separat de cel condus de World Snooker Tour.
Cu câteva săptămâni înainte de Campionatul Mondial, O'Sullivan a semnat un parteneriat cu Arabia Saudită, devenind ambasadorul turneelor care vor fi organizate în țara din Golf.

Ronnie O'Sullivan, mesaj fără perdea despre viitorul snookerului, în timpul Campionatului Mondial

Ronnie a subliniat că nu se pune problema să părăsească circuitul WST, colaborarea sa cu saudiții fiind legată strict de turneele din circuitul profesionist care vor avea loc acolo, dar a subliniat că înfiițarea unui nou circuit, pe modelul golfului sau darts-ului, nu ar fi imposibilă, iar jucătorii au tot dreptul să ia în calcul orice variantă, pentru că inevitabil se gândesc la factorul financiar.
"Fiecare jucător are dreptul să facă ceea ce vrea să facă, vezi asta în alte sporturi precum golful. Este la fel ca orice altă slujbă, dacă primești o ofertă mai bună, vei merge acolo. Ce înseamnă o ofertă mai bună? Pentru unii oameni s-ar putea să nu fie vorba de bani, s-ar putea să fie despre un program redus, fiecare trebuie să ia singur acea decizie. Sunt doar o carte deschisă, sunt aici să ascult cea mai bună ofertă, vino să vorbești cu mine, vei găsi datele mele de contact pe Instagram.
Concluzia pentru mine este că vreau doar să joc și să mă bucur de snooker, dar cu toții avem familii de hrănit. Fiecare sporteste o afacere, indiferent dacă îți place sau nu, așa că trebuie să faci ceea ce este bine pentru tine. Trăim într-o lume competitivă, așa că este grozav că putem alege.
Fiecare persoană din lume este așa, am o prietenă care lucrează pentru o companie, dar i s-a oferit de trei sau patru ori salariul ei să meargă să lucreze în Australia, așa că ea va merge și va face asta. Ea vrea doar un salariu mai bun, asta se întâmplă uneori.
Voi merge oriunde sunt tratat bine, oriunde simt că sunt apreciat. Merg în Asia și Arabia Saudită și mă distrez de minune.Am o înțelegere cu Arabia Saudită și nu are nimic de-a face cu World Snooker. Sunt angajat să joc la câteva evenimente World Snooker de acolo. Aceasta este politica mea în întreaga lume, dacă vrei să joc la eveniment, promotorul și agentul meu se reunesc și discutăm. Primul venit, primul servit.Sunt 128 de jucători în circuit și fiecare jucător are dreptul de a decide ce e mai bine pentru el. Sunt entuziasmat de viitor și de lucrurile pe care le fac. Există o mulțime de lucruri în mișcare, cine știe ce va fi.", a spus O'Sullivan, citat de metro.uk.
În ultima vreme, au apărut tot mai multe zvonuri că în snooker ar putea apărea un circuit paralel cu cel condus de WST. Așa cum s-a întâmplat în Golf, jucătorii ar avea dreptul să aleagă în care competiții vor juca. Barry Hearn, președintele Matchroom Sport, a declarat că jucătorii din circuitul profesionist sunt liberi să plece oriunde doresc, dar a avertizat că aceștia vor fi obligați să treacă prin turneele din Q School dacă vor să revină sub egida WST.
Campionatul Mondial de snooker se desfășoară în perioada 20 aprilie - 6 mai și va avea acoperire totală pe Eurosport și în aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo